Fashion

Lagerfeld lanceert twee nieuwe lijnen

Karl Lagerfeld lanceert begin volgend jaar twee nieuwe – en betaalbare! -  lijnen, genaamd Karl Line en Karl Lagerfeld Paris-collectie. De 78- jarige designer lijkt onlosmakelijk verbonden met Chanel en dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat hij al sinds 1983 hoofdontwerper is van het modehuis.  Met deze lijnen wil hij zijn eigen naam versterken.

Karl Lagerfeld Chanel

Karl Line

Hoewel Karl Lagerfeld een behoorlijk eigen identiteit heeft ontwikkeld, wil hij zich aan de hand van deze twee nieuwe collecties loskoppelen van Chanel. De Karl Line is een volledig eigen productie en zal vanaf 25 januari op het online shopparadijs Net-a-porter.com verkrijgbaar zijn. De prijzen van de kledingstukken variëren van 60 tot 300 euro. Zowaar bereikbaar én betaalbaar: dat is goed nieuws! Bovendien zal Hollands trots Saskia de Brauw model staan voor de Karl Line.

Karl Lagerfeld Paris-collectie

De Karl Lagerfeld Paris-collectie is een samenwerking tussen Karl en het Italiaanse bedrijf Ittierre SpA en zou voor het eerst te zien zijn tijdens de presentatie van de herfst/winter 2012 collectie. Deze lijn is wel iets prijziger, namelijk vanaf  300 euro. Lagerfeld staat bekend om zijn vele samenwerkingen met merken en bedrijven en heeft daarom de toepasselijke bijnaam ‘Labelfeld’ voor zichzelf bedacht. Leuk bedacht, maar de man is al een merk zelf!

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Mr. Labelfeld is niet alleen de meest beroemde en invloedrijke, maar ook de meest restless designer die we kennen. Naast dat hij creative director voor Chanel en Fendi is, heeft de man zijn eigen label, Lagerfeld Gallery, die hij in 2005 verkocht aan Tommy Hilfiger, en is hij een succesvol fashion fotograaf. Op zijn cv staan namen als Balmain, Valentino, Chloé en Hogan. En dan hebben we het nog niet eens over zijn talloze projectjes zoals zijn samenwerkingen met merken, denk aan H&M, Coca Cola en Macy’s.

Ga jij eind januari op Net-a-porter.com shoppen voor de Karl Line?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top