Fashion

Terugblik op 80 jaar Carmen Dell'Orefice

Carmen Dell'Orefice, 80 jaar, bloedmooi en dus nog steeds helemaal in-fashion. Het model op leeftijd weet niet van ophouden. Vorig jaar stond Carmen namelijk nog in de Vanity Fair en liep ze mee in de fashionshow van Alberta Ferretti. Nu het topmodel de mijlpaal van 80 jaar heeft bereiktis het de hoogste tijd om terug te kijken op haarcarrière.

Op 15-jarige leeftijd stond het Amerikaanse topmodel al op de cover van Vogue. Dat was voor die tijd zeker een prestatie. Carmen Dell'Orefice heeft in haar 80 levenjaren een grote naam opgebouwd. Niet alleen omdat ze een goed model is, ook omdat ze op late leeftijd nog druk bezig was in de fashionindustrie. Waar veel modellen het stokje doorgaven ging Carmen nog even verder.

Afgelopen vrijdag - 3 juni - is Carmen 80 jaar geworden. Kijk mee naar een kleine greep prachtige foto's uit Carmen's modellen bestaan.

carmen

carmen carmen

carmen carmen

carmen vogue

carmen

carmen carmen

carmen carmen

carmen carmen

Carmen

Grijs haar en wat rimpels, maar ze heeft nog steeds een bijzondere jonge uitstraling. Als we naar haar foto's kijken lijkt het er op dat Carmen er geen seconde over nadenkt om ooit te gaan stoppen met modellenwerk. Wat vind jij, heeft Carmen Dell'Orefice haar hoogste tijd in de mode-industrie gehad of mag ze van jou nog wel even blijven?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top