Fashion

Televizier-gala: wat droegen de winnaars?

Vrijdag 23 oktober werd de Gouden Televizier-ring uitgereikt tijdens het Televizier-gala in Carré in Amsterdam. Op deze avond is iedereen die ook maar een beetje iets voorstelt in de televisiewereld aanwezig.

De rode loper stond dan ook een uur lang vol met de grootste sterren. Fashionscene was erbij en vroeg de Bekende Nederlanders wat ze uit de kast hadden getrokken voor deze speciale prijsuitreiking. Hieronder de 'lucky outfits' van de winnaars van dit jaar.

Natuurlijk was Gooische Vrouwen de grote winnaar van de avond. Na vier nominaties kregen Linda en haar vrouwelijke collega's de gouden televizier-ring eindelijk mee naar huis. De dames (Linda de Mol, Lies Visschedijk, Susan Visser en regiseuse Will Koopman) kwamen alle vier geheel in zwart gekleed. Linda had persoonlijk voor alle outfits gezorgd; deze kwamen namelijk uit haar eigen kledingkast!

De Talent Award was dit jaar voor rising star Lieke van Lexmond. Ze kreeg de prijs voor haar acteerprestaties in GTST en haar presentatiekunsten bij RTL Boulevard en Dancing with the stars. Lieke straalde de hele avond van oor tot oor en zag er prachtig uit in haar rode galajurk. Deze ‘lucky dress’ was van Addy van den Krommenacker, de bijpassende sieraden van Cartier.

Ruben Nicolai sleepte als mannelijke presentator de Zilveren Televisiester in de wacht. Hij liet daarmee Matthijs van Nieuwkerk en Johnny de Mol achter zich. Voor het Televizier-gala droeg Ruben een smoking van het Italiaanse merk Corneliani.

Boer zoekt vrouw extra viel dit jaar helaas niet in de prijzen. Toch mocht Yvonne Jaspers een prijs in ontvangst nemen. Als vrouwelijke presentatrice won zij de Zilveren Televisie-ster. Yvonne droeg een jurk van Nederlandse ontwerper Edwin Oudshoorn.

De Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma van 2009, werd vrijdag uitgereikt aan het Jeugdjournaal. Het programma was al voor de zesde keer genomineerd. Milouska Meulens nam de prijs namens het Jeugdjournaal-team in ontvangst. Ze droeg een kleurrijke jurk. Helaas wist ze zelf niet van welk merk de jurk was. Beetje jammer!

(Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top