Fashion

Hanna Verboom schildert voor aids-kindje

Dat Hanna Verboom in Kenia is geboren, zou je op het eerste gezicht niet denken. Toch is het waar: haar ouders deden ontwikkelingswerk in het Afrikaanse land. Ze had zelfs een Afrikaanse nanny!

Helaas stierf de vrouw twee jaar geleden aan de gevolgen van aids. En het ergste: haar pasgeboren kindje Churrito (vertaald: Brenda) was ook besmet met het virus. Een zware domper voor Hanna, aangezien ze altijd een goede band met haar nanny had. “Zij was als een tweede moeder voor ons”, aldus Verboom.

Hanna met Churrito Hanna's kunst

Om Churrito en al die andere aids-patiënten te helpen, heeft ze een aantal schilderijen gemaakt voor een veiling. De volledige opbrengt gaat regelrecht naar Kenia! “Nadat er een aantal glazen voorwerpen tegen de grond gingen, besloot ik dat ik wat moest doen. Mijn schilderijen verkopen en met het geld Churrito en het nabijgelegen kindertehuis helpen”, aldus de presentatrice. Eerlijk is eerlijk: ze heeft talent. Verboom schildert zelfs al sinds haar vierde, was tot de Rietveld academie toegelaten en exposeert al sinds haar zestiende. “Het is een klein en impulsief initiatief maar wel één die uit het hart komt.” You go Hanna!

Hanna's kunst

Op zaterdag 3 november worden acht schilderijen van Hanna geveild in Studio Apart aan de Prinsengracht in Amsterdam. Wat vind jij van haar schilderijen?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top