Fashion

Achmed Akkabi krijgt hoofdrol in Alibi

De eerste mannelijke hoofdrol uit ‘Alibi’, die ook écht de hoofdrol gaat spelen, is bekend. Acteur Achmed Akkabi is vanaf december te zien op het witte doek.

 

Waarom staat hierboven nou de zin ‘die ook écht de hoofdrol gaat spelen’? Nou, omdat er al zoveel kandidaten zijn geweest voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke hoofdrollen. Eerst zouden Mimoun Oassi en Tygo Gernandt de hoofdrollen vertolken, maar Mimoun haakte af en Tygo wordt deze week geopereerd aan zijn voet. Daar kwam nog bij dat Georgina Verbaan ook een grote rol zou krijgen. Maar toen kwam regisseur Johan Nijenhuis met de mededeling dat hij maar niet kon kiezen uit Bracha van Doesburgh, Jennifer Hoffman, Katja Schuurman, Birgit Schuurman en Nicolette van Dam. Lullig! Uiteindelijk heeft Georgina toch nog de hoofdrol gekregen. Snap je het nog?

Achmed gaat doorbreken Achmed in de AH-reclame

Nu Achmed één van de mannelijke hoofdrollen heeft gekregen is het zoeken nu nog naar een tweede hoofdrolspeler. Wie zou het worden van de overgebleven acteur: Egbert Jan Weeber, Bas Muijs of Jon Karthaus. In ieder geval vind ik het top dat Akkabi nu eindelijk een hoofdrol in een Nederlandse speelfilm te pakken heeft. Akkabi heeft al wel veel ervaring als acteur. Zo speelde hij het afgelopen seizoen in de Nickelodeon-serie Appie en Het Huis Anubis. Daarnaast presenteert hij ook het AVRO-programma KunstQuest. Maar bij mij, en misschien ook bij jullie, staat hij vooral bekend als de grappige vakkenvuller Rachid. Hopelijk blijft Achmed dit typetje spelen, ondanks dat hij wel eens ontzettend kan doorbreken in Nederland.

Wat vind jij van Achmed Akkabi?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top