Fashion

Recensie: Wild Hogs

Ken jij ze ook? Mannen van middelbare leeftijd (lees: die in de menopauze zijn). Deze mannen dutten wat in, zitten onder de plak bij hun vrouw en vragen zich af wat zij in het leven nou hebben bereikt. De film ‘Wild Hogs’ speelt hier geweldig op in.

 

Door: Elisah Jacobs

 

Kijkwijzer: Kijkwijzer: boven de 12 Kijkwijzer: grof taalgebruik Kijkwijzer: geweld

Cijfer: 7

Te zien vanaf: 12 april

Denk nu niet meteen dat Wild Hogs een supersaaie film is (hoe kan een film over de menopauze nou leuk en grappig zijn). Heel simpel: scoor een paar oude rotten in het vak (John Travolta, Tim Allen, Martin Lawrence en William H. Macy) en je hebt dé komediehit van het jaar te pakken.

Wanneer vier vrienden in de midlifecrisis belanden, besluiten ze aan hun geroutineerde en doorsnee leven een andere draai te geven. Tandarts Tim Allen, computerprogrammameur William H. Macy, schrijver Martin Lawrence en rich man John Travolta besluiten om een freewheeling trip op de motor te maken. Hun bestemming onbekend, hun mobieltjes in de goot gegooid (ze gaan natuurlijk wél het avontuur tegemoet) en hun slaapzakjes achterop verlaten ze huis en haard om dé trip van hun leven te maken. Alleen hadden ze nooit gedacht dat dit ene weekje aan freewheeling een reis wordt die ze nooit zullen vergeten.

De Wild Hogs belanden met z'n allen op een matras... Dat krijg je als je vergeet te tanken

‘Wild Hogs’ is een komedie met hilarische momenten. Als de ‘gang’ in aanraking komt met motorgang de ‘Del Fuegos’ begint voor hun pas echt het avontuur (of juist een nachtmerrie). En onderweg overkomen ze de raarste dingen. Als je met z’n allen tijdens het kamperen, door gebrek aan slaapzakken, op een matras wakker wordt en ook nog eens wordt ‘gesnapt’ door een homofile boswachter, kun je je best eens ongemakkelijk gaan voelen. Vooral als deze graag tussen je in wilt gaan liggen en weet ik veel wat met jou en je vrienden wil gaan doen. Of dat je eens lekker ‘vrij’ het water in wilt springen zonder zwembroek en op dat moment een gezin met kinderen ook het beekje in wil (met een paar naakte mannen van middelbare leeftijd, zou ik mijn kind meteen het water uithalen).

Echte stoere motormannen!

Wild Hogs’ is een lekkere roadtripmovie en erg herkenbaar. Een typische ‘middelbareleeftijdmannenfilm’, die je als vrouw zijnde best met je vader (of met je vijftigjarige man…) op de bank kunt kijken. Want je bent verzekerd van vele lachbuien en John Travolta, Tim Allen, Martin Lawrence en William H. Macy zijn een goed filmkwartet. Want zonder deze mannen, zou de film nooit zo leuk zijn geweest.

Wil je het interview zien die Seth Kamphuis exclusief voor Celebscene met John Travolta had? Check dan onze homepage.

 

Deel dit artikel
Back to top