Fashion

Joss Stone in actie tegen het eten van vlees

Ok, ik geef toe: ik ben niet vies van een hamburgertje, een lekkere bal gehakt en spaghetti bolognese met veel, heel veel gehakt. Eigenlijk is mijn avondmaal niet compleet, zonder een lekker stukkie vlees.

Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die helemaal geen vlees eten. Gewoon, omdat dat tegen hun principes is. En dat respecteer ik. Ieder zijn eigen ding, maar val me niet lastig met een hele campagne tegen het eten van vlees (een actie tegen het dragen van bont is dan weer iets anders). De Britse zangeres Joss Stone doet daar nog eens een schepje bovenop. Zij wordt namelijk het gezicht van een advertentie van de organisatie People for the Ethnical Treatments of Animals (Peta).

Joss Stone is tegen het eten van vlees en wil graag dat alle mensen een voorbeeld aan haar nemen. "Ik ben Joss Stone en ik ben een vegetariër. Ik ben zangeres, songwriter, artiest en ik heb respect voor alle levende wezens van alle soorten en maten, kleuren en ras," aldus de zangeres. Ze zegt dat ze nog nooit een karbonaadje heeft gegeten en ondanks dat, ziet ze er volgens zichzelf er nog aardig gezond uit.

Daar heeft ze gelijk in, maar dat zinnetje zet mij niet meteen aan het denken om vegetariër te worden. Ik wens Joss veel succes om de hele wereldbevolking te laten overgaan op frisse salades met tofu-vlees, Valess-schnitzels met wortelsaus en kikkererwten puree met soja-satéstokjes. Dan eet ik ondertussen nog even mijn overheerlijke broodje kip op.

(Elisah)

Waarom eet iedereen nou vlees?

Deel dit artikel
Back to top