Fashion

Schaatsseizoen bijna weer begonnen

Nog heel even wachten en dan kunnen we weer genieten van al die leuke sterren op het ijs. En we hebben net zoals vorig jaar weer keus! Geloof het of niet, maar de concurrerende programma’s ‘Sterren Dansen op het IJs’ en ‘Dancing on Ice’ worden tegelijkertijd uitgezonden. SBS6 en RTL4 gaan allebei weer hun razend populaire shows uitzenden. Dus wordt het SBS6 met ‘Sterren Dansen op het IJs’ of zappen we liever naar RTL4 voor ‘Dancing on Ice’?

De beide zenders verschoven de laatste weken steeds met de data wanneer de eerste aflevering van start zou gaan. Maar ze hebben eindelijk een definitieve datum uitgekozen. SBS6 en RTL4 zenden op vrijdag 12 januari het tweede seizoen uit. Dat wordt een ware concurrentiestrijd. De cijfers zullen uitwijzen welke show het beste bekeken wordt.

Ook dit jaar weer is er een vers aanbod van nieuwe schaatsers. Voor ‘Sterren Dansen op het IJs’ heeft SBS6 weer een hele blik vol BN-ers geopend. Maar liefst drie volkszangers (Thomas Berge, Dries Roelvink, Corrie Konings), vier presentatoren (Kristina Bozilovic, Gallyon van Vessem, Sita, Bas Westerveel), twee acteurs (Elle van Rijn, Geert Hoes) en een oud-wielrenner (Jeroen Blijlevens) doen mee. Het zag er even naar uit dat Dries Roelvink niet mee zou doen. De volkszanger liet weten dat zijn drukke werkschema niet samenging met de schaatsshow. Later bleek dat dat een lulsmoesje was van Dries (foei!). Hij bleek een beetje last te hebben van ‘schaatsvrees’. Gelukkig heeft producent Reinout Oerlemans hem weten om te praten. De presentatie wordt weer verzorgd door Gerard Joling en Nance. Op RTL4 neemt oud-deelnemer John Williams en Martijn Krabbé de presentatie op zich.

Wie er in ‘Dancing on Ice’ de sterren van de hemel gaan schaatsen, is nog niet officieel bekend. Presentator John Williams vertelde dat waarschijnlijk Big Brothergirl Kelly van der Veer, acteur Winston Gerschtanowitz en bokser Regilio Tuur de schaatsen in het tweede seizoen gaan onderbinden. Zet jullie schrap voor een nieuw seizoen vol sterren op het ijs!

Sterren Dansen op het IJs – donderdag 11 januari

Dancing on Ice – donderdag 11 januari

 

 

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top