Fashion

Yanis: zomergarderobe

Zes vuilniszakken volgeladen met zowel oude als nieuwe, zomerse als winterse, mooie en lelijke kleding. Het gaat allemaal weg. Allemaal naar de verkoop, de IJ-hallen. Lege hangers hangen eenzaam aan mijn kledingrek. Moge het duidelijk zijn: ik heb een groot deel van mijn garderobe de deur uitgezet en het is hoog tijd om een nieuwe aan te schaffen.

De kleding die er nog hangt wordt regelmatig van haar hanger gehaald en mag mee de straat op. Want wat over is, is niet veel. Dat is dan ook de perfecte reden om de boel aan te vullen. Met nieuwe, maar ook met niet nieuwe spullen. Laten we beginnen met de pasteltinten op nummer één te zetten.

Pastel

Vorige zomer liep iedereen nog vrolijk te color blocken, maar deze zomer slaat het boegbeeld om. Zachte kleuren, het liefst zo veel mogelijk in één outfit zien we geregeld terug op de catwalk én in het straatbeeld. Van jeans tot tops tot sneakers. Wil je het helemaal goed doen ga dan voor één pastelkleur van head to toe.

Na lang denken over welke jas ik deze zomer moet aanschaffen, heb ik besloten om me te gaan wagen aan een oversized Levi's spijkerjack. Een paar jaar geleden trakteerde ik mezelf ook al op een lichtblauw spijkerjasje en was er niet uit te slaan. Jammer genoeg staan de vlekken er in en is het hoog tijd voor een nieuwe.

Spijkerjas 

Tijdens het sorteren en opruimen van mijn schoenen, kwam ik al snel tot de volgende conclusie: zwarte hakken ontbreken in mijn schoenencollectie. Vandaar dat ik mezelf toesta om de zwarte sandals die ik al een tijdje op het oog heb, te kopen. Zo vaak draag ik geen hakken, maar deze moet ik hebben.

Zara sandals

Print op print is een trend waar ik nog even aan moet wennen. Om daarmee te beginnen zal ik toch echt eerst wat beprinte blouses aan moeten schaffen. Webshop Asos staat er vol mee, maar ik denk dat ik voor een goedkopere versie ga door tweedehands winkels af te struinen.

Beprinte blouse

De tanktop. Ook zo'n item dat niet mag ontbreken in je kledingkast. Daarom breng ik binnenkort even een bezoekje aan American Apparel, die bekend staat om haar basics. Knip gewoon de hals en de armgaten wat ruimer en je hebt de ideale tanktop voor naar het strand of een feestje.

Tanktop 

Genoeg om aan te schaffen voor de komende zomer. En dan heb ik het nog nieteens over gekleurde en ombre shorts gehad. Voor ik te veel op de zaker vooruit ga lopen, eerst even een hoop geld verdienen op de IJ-hallen aankomende zondag.

 Door: Yanis (yanismoreira.com)  

Deel dit artikel
Back to top