Fashion

Yanis: (te) dure mode

Ken je dat? Dat je in de winkel staat en je dat ene jurkje ziet. Je grijpt hem uit het rek, loopt woest naar de kleedhokjes in de hoop dat hij je past en wat blijkt: zit als gegoten. Got ya! Met een smile van oor tot oor loop je naar de kassa om hem af te rekenen. Woeps, even niet op het prijskaartje gekeken...

Het overkomt ons allemaal. We willen te veel voor zo weinig mogelijk. Op de een of andere manier zijn de leukste, mooiste, best passende dingen altijd net even duurder dan die andere, net iets minder leuke jurk, broek, rok of whatever. En ook ik kamp met dat probleem. Tijdens het online shoppen – voor mij een dagelijkse bezigheid – kom ik de ene leuke blouse na de ander tegen. Oh, en deze trui is leuk voor er over heen als het wat kouder is. Op deze broek en met die schoenen. Ca-ching, vijfhonderd euro lichter.

creditcards

Begin december kondigde menig modewebsites de United Nude Sample Sale aan. En mocht ik nou ook nog dol op United Nude zijn. Iedere keer als ik iemand op UN’s zie, móet ik gewoon even omkijken. Prachtig, maar ook zo onbereikbaar. Schoenen met een prijskaartje die je je niet kunt veroorloven zijn altijd het mooist, maar United Nude helemaal. Tót die dag van de Sample Sale. Met minstens 50 andere vrouwen stond ik in de rij. Een kippenhok, maar dat heeft ook wel weer iets gezelligs. Allemaal uit op die ene paar gouden muiltjes. Wat zeg ik? Sommigen kwamen met tassen vol de deur uit.

Anderhalf uur heb ik in een rij gestaan die achter mij maar langer en langer werd. Vrouwen liepen weg want “Ik heb zo een belangrijke afspraak”. Voor de rest alleen maar mooi, want de weg naar shoe-heaven kwam stapvoets dichterbij. Daar aangekomen moest ik even acclimatiseren. Overal zag ik dozen, met daarop de schoenen die erin zaten. Al snel kwam ik erachter dat alles op maat stond geordend, dus rende ik naar de maat 38-hoek en daar stonden ze. Met de doos onder mijn armen trok ik een sprintje naar de kassa. En they were MINE!

Sample Sale

Toen ik bijna aan de beurt was, stonden er nog heel wat dames te wachten.

Sample sale

Schoenen, schoenen, overal schoenen!

United Nude

Mijn vondst!

Normaal gesproken heb ik het niet zo op sale. Niet omdat ik niet van leuke items voor de halve prijs houd, in tegendeel. Ik ben gewoon niet zo van de grote hoeveelheid mensen – vrouwen – in een winkel gepropt, graaiend in bakken naar shirtjes waar je van de voren al weet dat ze nog alleen maar in maat in XXXL te verkrijgen zijn. Toch – als je goed zoekt – kun je best iets leuks vinden voor een niet al te groot prijsje. Ideaal voor mensen zoals ik. Die niet al die extreem dure pieces kunnen veroorloven.

Ook voor wat minder geld kun je best iets van ‘dure waarde’ kopen. Houd gewoon goed de sales in de gaten en sla je slag. En misschien kun je dan toevallig nog dat ene jurkje kopen dat nu voor twintig procent goedkoper in de rekken hangt. En zeg nou zelf: iets kopen met een flinke korting is toch eigenlijk veeeeel leuker?

Door: Yanis Moreira (http://secret-fa.com/)

Deel dit artikel
Back to top