Fashion

Yanis: modemensen en eten

Het lijkt een ongeschreven regel: modemensen eten niet want dun is ‘in’. Toch is mijn kijk daarop, na een tijdje full-time meedraaien ín die modewereld, flink bijgesteld. Want lang niet iedereen in de fashion industry heeft size zero, inclusief ikzelf.

Dat modemensen ook van eten houden, ontdekte ik al snel aan de lunchtafel van Keizersgracht 424, waar de redactie van onder andere Fashionscene zich bevindt. Wekelijks ging daar een pot Duo Penotti doorheen en op vrijdag trakeerde de hardwerkende dames et moi onszelf op een flink broodje en soms zelfs patat. Wie had het hier over een blaadje sla en een wortel?

En ook op persevenementen ontkom je niet aan de lekkere hapjes. Van macarons tot ijsjes en van chips tot mini-bonbons. En nee, die hapjes bevinden zich aan het eind van de avond niet in de prullebak, maar in de buikjes van menig fashionista…

macarons upr syle & pose

Foto: Nina, Fashion Insanity.

Laatst werd ik nog uitgenodigd voor een bloggers breakfast, overladen met bloggers uiteraard. Aan het eind van de ochtend was niks meer van de ontbijttafel over – vat het niet verkeerd op want de tafel was niet opgegeten, maar al het lekkere eten wat er op lag wel. Croissants, chocolade croissants, salades, sandwiches en diverse sappen zagen aan het eind van de ochtend toch écht geen daglicht meer.

Sacha Bloggers breakfast

Onder het nuttigen van een hapje en een drankje kregen wij bloggers – zo mag ik me zelf wel noemen vind ik – de mogelijkheid om de XL Sacha store in hartje Utrecht te bewonderen. Mét een uitgebreide tassen-, oorwarmers- (ja die kunnen zeker nog), sieraden- en portefeuillecollectie bleek dat deze ondergrondse winkel veel meer in zijn mars had dan een schoenencollectie die je op de Kalverstraat niet zo snel zult tegenkomen.

Sacha's schoenencollectie

Groene boots Sacha Leopard bag Sacha 

Accessoires Hoeden Sacha Gekleurde handschoenen Sacha

En met mooi opgemaakt hoofd door de vigasist van MAC vertrok ik weer met de trein naar huis. Ik had wel bekijks met die oranje lipstick.

Mac make-up 

Al met al is het me wel duidelijk geworden. Want ook in de modewereld wordt gewoon gegeten. Het is helemaal niet waar dan men teert op een blaadje sla. Want lekkere tussendoortjes, die slaat haast niemand over. En size-zero? Wat is dat?  

(Door: Yanis, secret-fa.com)

Deel dit artikel
Back to top