Fashion

Marije: real fashionista please stand up!

Ooit las ik een quote en deze ging zoiets als: “Een echte fashionista kun je herkennen, niet aan wat zij buiten de deur draagt, maar juist aan wat zij draagt als ze thuis is”. De gedachte hierachter heeft mij eigenlijk nooit losgelaten en het levert nu nog steeds genoeg materiaal op om over te filosoferen.

Doe je ogen dicht en denk even met mij mee. Stel je het moment voor waarop je na 10 uur zwoegen op hoge pumps en in te strakke jurk trillend je huisdeur binnenvalt, met je haar uitgezakt als een verlaten vogelnestje en make-up waarvan je eigenlijk niet meer ziet dat er in een ver verleden überhaupt een poging tot verbetering is gewaagd. Heb je’m? Nou, houdt die gedachte vast en ga dan bedenken wat voor kleren je het liefst aan wilt trekken.

marije blog huiskleding beenwarmers1

Als je op dit moment stiekem gelijk denkt aan je verwassen jogging broek, waarop in zijn gloriedagen nog een zichtbaar tijgerprintje of Hello Kitty figuur schitterde, en dat fleece vest “omdat ie zo lekker aaibaar is”… dan zit je dus fout. Delete die account op Fashiolista maar, want die leugen stopt hier.

Maar, wat is dan wel een hippe, ‘fashion verantwoorde’ thuislook? De eerste gedachte die bij mij opkomt is die roze badjas van Reese Witherspoon in Legally Blonde, of wellicht de matching joggingpakjes van de Mean Girls. Nu zie ik mijzelf nog niet gelijk met “sweet” of “juicy”op mijn kont lopen, dus dat beangstigende idee laat ik ook maar snel aan mij voorbij gaan.

marije blog huiskleding beenwarmers2

Om toch even te blijven hangen bij films komt gelijk de volgende scène in mijn hoofd: man ontmoet vrouw in bar. Vrouw en man worden dronken. Vrouw blijft slapen bij man. En wat doen die vrouwen áltijd ’s ochtends aan? Juist: de blouse van de man. Casual en sexy tegelijk lopen ze rond in het appartement (met hun haar en make-up uiteraard perfect... HOE doen ze dat en waar leer ik dat?)

Maar ook de blouse klinkt toch niet echt als iets voor mij, want hoe kamp je dan weer met koude benen en voeten? We wonen tenslotte in Nederland. Grote warme sokken dan maar? Ik blijf het een lastig onderwerp vinden, dus ben ik op zoek gegaan naar wat comfortabele kleding van mooie labels. Wellicht dat ik jou hier ook een beetje mee kan helpen?

marije blog huiskleding collage

En als we dan toch weer grijpen naar iets ouds en vertrouwds, dan houden we gewoon lekker de voordeur dicht als we thuis zijn. Wat niet weet, wat niet deert?

Deel dit artikel
Back to top