Fashion

Danie Bles: elke week op reis

Voor mijn werk ben ik ontzettend veel weg. Ik ga maandelijks op reis en er zijn zelfs periodes bij dat ik iedere week in een ander land zit. Ik kom met name veel in Parijs, Londen en Duitsland. Parijs en Londen voor de mode en Duitsland voor de televisieprogramma’s van Sylvie, waarbij ik de styling doe.

Ook de komende weken ben ik vrijwel continu on the road. Zo ga ik binnenkort naar Parijs om dingen voor mijn huwelijk te regelen. Daarna ga ik met Yolanthe shoppen in Londen en heb ik daar zelf tevens een doorpas voor een van de jurken die ik tijdens mijn huwelijk zal dragen (of het dé jurk is, verklap ik nog even niet).

g

De komende weken staan er veel reisjes op de planning

Vervolgens ga ik met Sylvie naar Milaan. We zijn namelijk uitgenodigd door het merk Blumarine (Sylvie wordt momenteel door hen gekleed) om front row hun show bij te wonen. En kort daarna ga ik met de meiden van kantoor naar de modeshow van Chanel in Parijs.

j

Met Sylvie zal ik de modeshow van Blumarine in Milaan bijwonen

Ook trouwen Joris (mijn vriend) en ik aankomende zomer op Capri en gaan we na de bruiloft naar Ibiza. Voorafgaand aan de bruiloft wil ik bovendien nog even met mijn moeder en Florian (mijn zoontje) naar Sardinië. Tussendoor hebben Joris en ik nog een huwelijk van vrienden in Saint-Tropez en er staat nog een wintersportreisje naar Courchevel gepland.

Het zijn natuurlijk allemaal maar korte tripjes van zo’n 2 tot 4 dagen, maar alles bij elkaar ben ik, zowel voor werk als privé, vaak weg. Ik heb nog net niet altijd een gepakte koffer klaar staan, wel ben ik erg goed geworden in het precies inpakken wat ik nodig heb. Ik maak altijd setjes en zoek bijvoorbeeld alles in dezelfde kleurstelling, zodat ik eenmaal op de plek van bestemming toch kan variëren.

h

Ik ben steeds handiger geworden in het pakken van mijn koffer

Ik vind niet alles aan reizen even leuk hoor. Zo vind ik vliegvelden verschrikkelijk. Ik ben ook al wel eens bagage kwijt geraakt, maar tegenwoordig neem ik alle belangrijke bagage gewoon als handbagage mee in het vliegtuig of ik stuur het op via Fedex.

In het vliegtuig draag ik het liefst een joggingpak, omdat ik zo comfortabel mogelijk wil reizen. Mijn vriend is zelfs zo gewend dat ik in joggingbroek reis dat hij laatst schrok toen ik op mijn hakjes, in mijn skinny jeans en een net jasje de trap af kwam.

Als ik eenmaal in het vliegtuig zit, ga ik me altijd eerst installeren. Vervolgens ga ik mijn agenda doorspitten en ga ik allerlei dingen uit bladen scheuren, die ik eventueel wil gaan shoppen. Met de korte vluchten binnen Europa is de tijd dan vaak zo om.

h

h

Met Sylvie shoppen in Londen...

(Deze foto's komen uit mijn stijlgids ByDanie)

De lekkerste stad vind ik Parijs en het mooie aan zoveel reizen, is dat het je inspireert. Je ziet telkens een ander straatbeeld, bezoekt exposities, ontmoet mensen en bekijkt nieuwe collecties, heerlijk!

Een nadeel is wel dat ik ook vaak in de weekenden weg ben. En waar je normaal gesproken in de weekenden kan bijtanken, begin ik dus vaak weer direct aan een nieuwe week. Je belandt dan in een soort rollercoaster en dat kan soms zwaar zijn. Ook moet ik mijn vriend en zoontje vaak missen, maar gelukkig hebben we een lieve oppas en passen mijn zus en de moeder van Joris vaak op.

Zo zie je veel reizen voor je werk heeft voor- en nadelen, maar ik zou het allemaal voor geen goud willen missen.

Tot over twee weken!

X Danie

Ps.

Kun jij wel wat handige stylingtips gebruiken? Mijn nieuwe online magazine staat vol tips voor vrouwen uit allerlei verschillende beroepen. Ook kun je mij jouw stylingvraag stellen en wie weet komt jouw vraag dan in de volgende editie van het magazine.

Deel dit artikel
Back to top