Fashion

Stephanie: VAN GERECYCLEDE JAMPOT TOT RAY-BAN

Het is officieel: ik ben een modejournaliste! Fiona Hering, Milou van Rossum en Karin Swerink: watch out. Voor mijn eerste klus mocht ik verslag doen van de Specsavers Brildrager van het Jaar 2010 verkiezing. Anno 2010 is dat voor mij een goede reden om mijn zwarte Ray-Ban Wayfarer te dragen, maar vroeger haatte ik mijn bril.


Als kind had ik nooit een bad hair day (of ik had het gewoon niet door), was ik gezegend met een egale huid en tevreden zolang ik mijn Mickey Mouse trui aan mocht. Het probleem begon toen ik mijn tanden begon te wisselen. De tandenduivel deed mij in ruil voor mijn rechte melktanden een overbite cadeau. De puberteit bracht puistjes met zich mee, en tot overmaat van ramp begonnen de letters op het schoolbord me ook te duizelen. Of ik bij de opticien even wilde vertellen aan welke kant de opening in de rondjes zat. Euhm, opening?


Een week later had ik een klein, rond brilletje waar ik me diep voor schaamde. Die gerecyclede jampot met een kunstof montuurtje eromheen heb ik ritueel verbrand toen ik lenzen kreeg. Tot ik afgelopen jaar de Ray-Ban Wayfarer zag, en ik op slag verliefd werd. Geheel in de dresscode van de verkiezing 'Fabulous met bril' ga ik gebrild naar mijn eerste opdracht net als de rest van de bezoekers. Ook Nikkie Plessen, die het evenement presenteert, draagt een elegante, zwarte bril.

Stephanie bril


De modellen in spe lopen een bad- en avondkleding modeshow, en moeten een kritische vragenronde doorstaan. Als de jury in beraad gaat, kondigt Nikkie aan dat er nóg een prijs uitgereikt gaat worden. Ilovefashionnews.com kiest Best Geklede Brildrager uit het publiek. De winnaar krijgt een waardebon voor een nieuwe bril, én een goed gevulde goodiebag. “Wat een prijs”, zwijmel ik, terwijl ik om me heen kijk naar de stijlvolle brildragers om me heen. Ineens word ik uit mijn dagdroom gerukt: “De winnares is: Stephanie Broek!”


Het leek wel een film. Als een charmante Jackie O. loop ik op mijn prijs af. Het publiek luistert ademloos naar mijn speech. “Ik wil deze award graag opdragen aan alle meisjes die in de puberteit zijn en het vreselijk vinden om een bril te dragen. Dat hoeft niet, want de bril is een fashion statement geworden.” Maar natuurlijk gebeurde dat niet. In plaats daarvan strompelde ik naar Nikkie Plessen toe, stond met mijn sleehakken bovenop haar gloednieuwe Louboutins en piepte ik: “Heel erg bedankt!” Het enige dat ik me herinner van mijn 5 minutes of fame is het stompende geluid van mijn hart dat uit mijn borstkast wil springen, en mijn benen die uit mijn mintgroene chino trillen.


De winnaars


Als ik ben bijgekomen mag ik voor mijn artikel Hilmar Mulder van GRAZIA interviewen over de nieuwste brillentrends. “Wij voorspellen dat het kleine, ronde brilletje zijn comeback gaat maken”, vertelt de hoofdredactrice. Zal ik met mijn waardebon die bril dan toch maar een tweede kans geven?

Deel dit artikel
Back to top