Fashion

Fleur: Plus-size on top!

Plus-size is big news! Overal worden deze zogenaamde welgevormde modellen onder de aandacht gebracht. De bladen staan er vol mee en ook internetsites vullen hun sites met een maatje meer. Waar deze nieuwe hype ineens vandaan komt is me niet direct duidelijk, maar dat betekent niet dat ik het geen goede zaak vind.

Tara Lynn for Elle

Integendeel. Het is juist een verademing om te zien dat een goed gevulde kont en een gevormde buik eindelijk erkenning krijgen. Een ode aan het vrouwenlichaam in volle glorie. De Rubensvrouw is eindelijk terug van weggeweest. Een voorbeeld hiervan is het plus-size model Tara Lynn die onlangs in de Franse Elle schitterde. Als zelfs de Fransen met hun petite taille zwichten voor een maatje meer, kan Nederland natuurlijk niet achterblijven.

Verschillende labels spelen in op grote(re) maten en deze maand haalde de plus-size mania ook de Nederlandse bladen. Glamour wijdde er een speciaal themanummer aan en plaatste naast een curvy J Lo de veelbetekende zin We love shape op de cover. Het modetijdschrift geeft hier nog eens extra body aan door in het blad vijf trotse naakte vrouwen op een voetstuk te plaatsen. Dat is pas sexy @ all sizes, zoals het blad verkondigt.

Ook LINDA Magazine draagt een vol figuur een warm hart toe. Linda de Mol maakt een statement door op de cover te poseren als een supersize versie van zichzelf. Van lijnen wordt namelijk niemand vrolijk.  Uit de verschillende interviews in het blad blijkt, dat ook veel bekende Nederlanders worstelen met een schommelend gewicht.

Kennelijk is iedereen na het overmatig photoshop gedrag van bepaalde fotografen alle kunstmatige barbiepoppen op de cover meer dan zat. Heeft de modewereld dan eindelijk haar ogen geopend voor de schoonheid van echte vrouwen? Het hele nude-thema is misschien een aanzet geweest voor deze nieuwe visie.Blij zijn met je lichaam en niks onnodig verhullen is het motto. Dat is met de zomer in aankomst een heel fijn idee. Want dat betekent dat je schaamteloos in je bikini over het strand kan paraderen, zonder je onzeker te voelen naast die dunne spriet. Eet jij maar even wat meer, denk je dan, want uitstekende ribben zijn zo over!

Plus-size modellen

De grote namen der aarde wagen zich aan een paar pondjes meer op hun cover en de grote labels staan open voor grote maten die gedragen kunnen worden door echte mensen. Dat is een teken dat er een revolutie gaande is in de modewereld. Misschien kunnen we met zijn allen dan eindelijk weer eens genieten van een heerlijk stuk calorierijke chocoladetaart. Zonder dat we ons daar een week schuldig over voelen, omdat we weten dat er een hele intensieve work-out aan te pas moet komen om deze extra kilootjes weer te verbranden.

Misschien kunnen we dan eindelijk gezellig gaan shoppen zonder te stressen of je wel in het kleinste maatje past, dat net zo goed op de kinderafdeling had kunnen hangen. Misschien kunnen we dan eindelijk blij zijn met ons lichaam en nog belangrijker de omvang ervan. Show those curves!

 

(Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top