Fashion

Fleur: Waarom duur als het goedkoop kan?

Dat de recessie nog niet aan haar einde is gekomen is wel duidelijk. En dat ‘mijn generatie’ nog lang deze economische gevolgen zal meedragen, is mij ook goed duidelijk geworden door alle pessimistische politici. Met zo’n somber toekomstbeeld wordt ons nou niet echt aangemoedigd om eens flink te gaan shoppen. Aangezien dit net als van iedere vrouw één van mijn favoriete bezigheden is, heb ik daarom besloten om het over een andere boeg te gooien. Waarom duur als het goedkoop kan?

KoopjeTot nu toe gaat deze nieuwe denkwijze me bijzonder goed af. Ik betrap steeds vaker de koopjesjager in mezelf, want ik blijf natuurlijk een Nederlandse en ‘het-op-de-kleintjes-letten-syndroom’ is mij dan ook niet vreemd. Misschien zijn het ook de genen van mijn oma die er een sport van maakte om overal de mooiste spullen voor een prikkie op de kop te tikken. Die vrouw had een kast met schoenen om jaloers en vooral heel hebberig van te worden. Door haar weet ik dus dat het ook goedkoop kan. Al blijft een echte Chanel-tas toch wel een lang gekoesterde droom. Ik kan heel erg blij worden van een paar goede schoenen of een mooi leren jasje en ja, meestal hangen daar minder leuke prijskaartjes aan. Als ik het dan uiteindelijk koop, ben ik toch altijd super blij want, zo denk ik, het is de investering meer dan waard.

Dat ik niet de enige ben bleek afgelopen zondag maar weer eens toen Glamour de Bijenkorf in Amsterdam omtoverde tot een Detox Your Wardrobe paradijs. ’s Ochtends vroeg stonden er al rijen dik die naar binnen stormden toen de deur openging. Ik liet me een beetje meenemen door de gekte, ik was immers niet voor niks gekomen. Maar toen ik beklemd tussen twee hysterische vrouwen stond en er een kledinghanger in mijn gezicht priemde, raakte ik toch lichtelijk claustrofobisch. Waar ben ik ook eigenlijk mee bezig , dacht ik en toen er een cameraman langsliep besefte ik hoe belachelijk ik er eigenlijk bijstond. Dergelijke toestanden gaan mij toch net iets te ver en van een afstandje kijk ik toe hoe de rest van de dames bezig is hun buit te veroveren.

Met drie items voor €25,- had ik goede zaken gedaan op de Detox Your Wardrobe-dag en deze week deed ik nog een budgetbesparende ontdekking. Waarom kopen als je ook kunt huren? Laten we eerlijk zijn: een designeritem heeft ook niet het eeuwige leven, op die Chanel 2.55 na dan, dus waarom zou je al je geld inzetten op één paard? Ik kende natuurlijk ‘Bag Borrow or Steal’ al waar de assistente van Carrie in de 'Sex and the city'-film haar Louis Vuitton voor een week huurde. Maar tijdens één van mijn uren achter de laptop kwam ik ‘Cinderella Me’ tegen waar je een paar designerschoenen voor een fractie van de originele prijs kunt huren. Met een paar Louboutins aan mijn voeten steek ik ver boven deze zogenaamde crisis uit, al is het maar voor een maand ;-). (Fleur Le Guen)

* Meer blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top