Fashion

Glamour Detox & Suus Deel 2

Eerlijk is eerlijk; ik had nog even getwijfeld of ik afgelopen zondag niet beter verstandig kon doen en in mijn studieboeken zou duiken, maar gelukkig besloot ik toch dat ik het Glamour Detox your Wardrobe spektakel niet wilde missen. Wat heb ik genoten van al die mooie kleren, mensen en goede sfeer!

 

Foto 1

De opening om 12:00 begon al goed met Quintis Ristie van “Raymann is laat”. Voor ik er erg in had werd ik voor de camera gezet en quasi nonchalant geïnterviewd. Net op dit moment liet mijn creativiteit me natuurlijk in de steek…

1 2

Foto 2

Toen ik dan eindelijk naar boven mocht om al onze oude garderobes te bekijken, was ik dolblij. Onder het genot van een lekkere Glamour beat, was het 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Helaas waren er dan ook meer mensen die bijvoorbeeld de schoenentafel hadden gevonden.

Foto 3

Alle kleding was –echter niet voor lang- netjes verdeeld in thema’s. Ieder rek had zijn eigen thema. Zo was er het chique ‘Dressed up’ en het kleurrijke ‘New wave’

3/4

Foto 5

Ik zag regelmatig iemand lopen met een item in haar handen waar ik heel hebberig van werd, maar ging uiteindelijk zelf tevreden naar huis met een paar mooie meer basic items. Ex-Fashionscener Juul scoorde misschien wel het gaafste jasje van de door Glamour samengestelde collectie: een Armani paillettenjasje die afkomstig was uit de kast van Linda de Mol.

D 6

Niet alleen Linda had haar Detox-tas ingeleverd, maar ook bijvoorbeeld Anouk, Daphne Deckers en Danie Bles vonden dat ze niet achter konden blijven. Ik spotte Anouks shirtje (gedragen voor een Glamour shoot), Daphne Deckers' jurk (Alexander McQueen) en Danie Bles’ giletje (uit haar eigen ‘By Danie' collectie).

Foto 6

Over BN’ers gesproken: velen waren erbij om het zelf mee te maken. Front row bij de modeshow om half drie spotte ik bijvoorbeeld Sylvana Simons, Jan Taminiau en Ilja Visser. Bastiaan van Schaik schoof later aan, en Patrica Paay (in het echt net zo mooi als op televisie!) kwam helemaal fashionably late. Ook aan de modeshow zelf deden BN'rs mee als Lieke van Lexmond (met Mark van Eeuwen die op het balkon dan wel verdekt stond opgesteld, maar toch niet aan mijn camera ontkwam) Quinty Trustfull, Kassandra, Suzanne de Jong en Irene van de Laar. Fiona Hering presenteerde de show, maar voor die tijd greep ik mijn kans voor een snapshot.

6

7

Foto 8

De modeshow zelf was erg leuk door de afwisseling aan BN’ers en ‘echte’ modellen, die de items voor de veiling presenteerden Natuurlijk was er voor de gelegenheid geen rode, maar een roze ‘rode’ loper.

Na de modeshow volgde de veiling, die met een veilingmeester en notaris erg professioneel was aangepakt. Werkelijk van alle kanten lieten mensen hun roze Glamour flag wapperen als teken van bod. Zo had de notaris even contact met zijn dochter en bood Suzanne de Jong mee voor haar ‘eigen’ G-Star jurk. Ze was erg vasthoudend en mocht hem uiteindelijk voor 1300 euro meenemen; de klapper van de veiling. Andere ontwerpers die meewerkten aan de veiling waren onder andere Lew (zie foto), Mart Visser en Mattijs van Bergen. Sylvana ging zelfs naar huis met drie veilingsstukken! "Alles voor het goede doel," vertelde ze later aan Glamour's hoofdredactrice Karin Swerink.

9 11

Foto 9

Verder liepen er de hele middag redactieleden van Glamour rond met hun eigen shirts met het motto van het maartnummer ‘It’s the inside that counts’ rond. Daarnaast droegen de meiden van Orange Babies een zwart shirtje met de tekst ‘Orange babe’ en had de hele front row een oranje lintje opgedaan. Zij zorgden ervoor dat wij ons gisteren weer even realiseerden waarom we óók in de Bijenkorf waren.

 

 

Het doel om geld op te halen voor Orange Babies bleken we gelukkig nog niet vergeten te zijn; er is bijna 22.000 Euro opgehaald voor het goede doel! Volgend jaar laat ik weer mijn studieboeken voor wat ze zijn: op naar Glamour Detox your Wardrobe 2011!

* Meer blogs van Suus

Deel dit artikel
Back to top