Fashion

Fleur: what to wear?

Het is waarschijnlijk het meest voorkomende verschijnsel onder vrouwen en tegelijk het meest onbegrepen, met name door onze mannelijke levenspartners die zich niet kunnen voorstellen dat je meer dan een half uur nodig hebt om te bedenken wat je aan moet doen met een kast vol keuzemogelijkheden.

Zelf ben ik een klassiek geval en sta ik dagelijks te wikken en te wegen voor de spiegel. Ineens heb ik een hele dikke kont in die broek en staat dat truitje totaal niet onder dat toch niet zo geweldige jasje en zo ga ik nog wel even door totdat er een hele berg kleding naast me ligt. Ik heb gewoon echt niks om aan te trekken besluit ik wanhopig. Dit ritueel herhaalt zich vaak ‘s avonds nog een keer als ik thuis kom na een dag werken en nog door moet na een feestje dat vraagt om een ander outfit.

Dan is het nog eens extra moeilijk, omdat je op een feestje wel geacht wordt om indruk te maken. Wat extra planning is dan ook geen overbodige luxe. Want waar is die panty als je hem nodig hebt? En die mooie pareltjes had je toch op je nachtkastje neergelegd? Hoe komt het dan dat er nu nog maar één ligt?! Je begrijpt het: een hoop stress, want niets is goed genoeg en alles heeft iedereen al een keer gezien. Het bedenken van vernieuwende combinaties is op dat moment al helemaal een zware opgave want als je al iets leuks in je hoofd hebt moet je het desbetreffende kledingstuk ook nog daadwerkelijk tevoorschijn zien te halen uit die meters diepe kast.

Kledingkast

Ik ben zelfs wel eens te laat gekomen door mijn ‘wat moet ik in godsnaam aan stress’, al durfde ik dat natuurlijk niet toe te geven. Dan zijn er ook nog noodgevallen als een ladderende panty of een onvoorziene vlek die minstens een stomerijbeurt nodig heeft om weer enigszins toonbaar te worden.  Toch zijn deze laatste twee wel te voorkomen als je de juiste tools in huis hebt (nagellak én een moeder die werkelijk elke vlek kan verwijderen). Voor de echte noodgevallen zou een systeem van Cher uit de oude maar oh zo leuke film 'Clueless' een uitkomst zijn. Met een computergestuurd systeem vindt de it-girl uit de jaren ’90 de perfecte setjes, compleet op kleur afgestemd. Hoe makkelijk zou de wereld dan zijn? Dan heb je gewoon je eigen kledingdatabase met navigatiesysteem in één!

Sowieso hebben celebrities het erg makkelijk wat kleding betreft. Hun halve kast wordt gesponsord en voor de red carpet momenten nemen ze gewoon een persoonlijke stylist in hand, als er niet al een designer staat te springen om voor jou een jurk te ontwerpen. Mocht je dan toch nog iets missen in die gigantische inloopkast, dan heb je miljoenen genoeg over om deze lekker ongegeneerd uit te geven aan de nieuwste it-bags en andere musthaves om een verpletterende indruk te maken.

Jaloers? Misschien een beetje: als je kleding voor het oprapen ligt, is je leven een stuk gemakkelijker. Mijn sessies voor de spiegel duren misschien vaak lang, maar uiteindelijk slaag ik er toch weer in om tevreden de deur uit te gaan en dat gevoel is onbetaalbaar. (Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top