Fashion

Kleur & Suus

Een tijd geleden begon ik aan een column over kleur. Nu ik hem afmaak, krijgt hij echter een einde die ik niet voorzien had. Noem het: kleine meisjes worden groot? In ieder geval werd het onmogelijke waar…

“Zwart heeft –whatever’s the new black- een waar ereplaatsje in de modewereld, ik denk dat niemand dat kan ontkennen. Als we weer eens behoefte hebben aan back to basic wordt zwart genomen, maar als we juist drama en hectiek willen (denk: de grungelook) neemt ook zwart vaak het voortouw. Ik zie vaak prachtig zwart, maar zwart is toch altijd… zo zwart. Je begrijpt: doe mij maar een kleurtje!

 

Want waar ik vaak op blogs lees: ‘als ik uit verschillende kleuren kan kiezen dan kies ik toch het liefste zwart’, geldt voor mij het tegenovergestelde. Bij zwart schiet bij mij meteen ‘saai’, ‘common’, en ‘onopvallend’ door mijn hoofd. Met zwart blijft mijn doorgaans creatieve modebrein altijd vrij blank. Zie ik kleding of schoenen in een te gekke kleur, dan boeit het mij echter al weinig meer wat het is. Kleuren trekken mij aan, fascineren me. Waar een ander dan ook een totaal zwarte collectie heeft, zou ik eerder de dodelijke zin zeggen: ‘ik heb al een zwart paar…’.

 

Neem dan ook een kijkje in mijn kledingkast en je ziet een kermis van kleding. Deze garderobe is dan ook uitgezocht op kleur. Een kleur waar ik te veel van heb wordt uit mijn wensenlijst verbannen, en een nieuw (her)ontdekte kleur wordt een nieuwe obsessie. Ik kick erop op in mijn kleding- en schoenencollectie zoveel mogelijk verschillende kleuren te laten voorkomen. Kleur is dan ook mijn signature geworden. Mijn outfits zijn nooit aangepast op stijl of thema, maar altijd op kleur. Wanneer kleuren niet perfect matchen heb ik het gevoel dat de mensen om mij heen de hele dag naar mijn ‘vloekende’ kleuren kijken”.

 

Zoals ik al zei: het onmogelijke werd waar… ik ben namelijk van zwart gaan houden! En nee, niet door een depressie of neiging tot drastische veranderingen, maar omdat ik graag net zo lang aan mijn stijl werk totdat deze perfect is (juist, dat is ie nooit). Door veel te kijken kwam ik tot de conclusie dat omdát ik zo van kleur houd, ik deze beter tot zijn recht kan laten komen door met zwart te combineren. Vandaar dat ik de afgelopen maanden bezig ben geweest om voor, vooral zwarte, basics te zorgen. Ik kocht zwarte accessoires in voor alledag, zocht naar de perfect zwarte enkellaarsjes en ben extra veel van mijn zwarte skinny jeans gaan houden. Kleine meisjes worden groot, maar van mijn geloof vallen zal ik nooit: mijn knalgroene enkellaarsjes blijven favoriet.

Lees hier alle blogs van Suus!

Deel dit artikel
Back to top