Fashion

Fleur: Goodbye 2009…

Het was me het (mode)jaar wel! Het woord kredietcrisis kan ik werkelijk niet meer horen, want dat het financieel allemaal wat minder was afgelopen jaar, kan zelfs een kleuter niet ontgaan zijn. Deze abrupte stop op de geldkraan heeft ook de modewereld niet onbekommerd gelaten....

...zo kondigde Blue Blood een faillissement aan en blijkt ook modehuis Christian Lacroix in zwaar weer te verkeren. Pechvogel Claes Iversen raakte zijn hele collectie kwijt toen zijn loods werd getroffen door een nietsontziende brand en label Ontfront moest het met een diefstal bekopen.

Op de AIFW ging het er een stuk soberder aan toe, kleine goodiebags en geen glaasje bubbels na afloop. Wat een armoe! De woorden van een verwend modemeisje met daar achteraan een hele dikke knipoog, want eigenlijk was het de hoogste tijd dat deze decadentie eens op de schop ging. Mode is tenslotte waar het allemaal om gaat en dat heeft de AIFW directrice Merle Deterink goed begrepen. Zij had de zware taak om het stokje van James Veenhoff over te nemen. Gelukkig zorgde Janice Dickinson met haar entree op de show van Supertrash voor een stukje onvervalste Hollywood glamour. Aan de zijde van Kim Feenstra en Gordon genoot de diva zichtbaar van de creaties van de Nederlandse Olcay Gulsen.

Daar mogen we best een beetje trots op zijn! En dat was ik ook, toen ik hoorde dat onze Patricia van der Vliet mocht schitteren tijdens de show van Louis Vuitton in Parijs. Naast onze Doutzen, die ik inmiddels op een voetstuk heb geplaatst, mag Lara Stone ook niet in het rijtje van Nederlandse topmodellen ontbreken. Het goedgevormde model pronkte zelfs op de cover van de Franse Vogue. Eindelijk een meisje met een beetje vlees, want van al de Photoshop-lichamen wordt mijn zelfvertrouwen nou niet echt opgekrikt. Na het Photoshop-schandaal van Ralph Lauren denkt menig fotograaf gelukkig drie keer na voordat hij zijn model van de retoucheerkwast voorziet.

In showbizzland ging het er al even heftig aan toe. Het overlijden van de King of Pop is ongetwijfeld het meest besproken nieuws van het afgelopen jaar. De dood van mijn jeugdheld is mij zelf ook niet in de koude kleren gaan zitten. Zijn geplande ‘This is it’ tour met indrukwekkende dansmoves en zijn onvervalste geluid kunnen we nu alleen nog op film bekijken. Nog een schok. Oprah, mijn andere held, kondigt aan te gaan stoppen met haar talkshow na 25 mooie jaren. Dan was er ook nog het vreselijke nieuws van Sylvie van der Vaart waar borstkanker bij geconstateerd werd. Positief als ze is vecht ze zich hier dapper doorheen en verschijnt even prachtig als altijd in de jury van het Duitse ‘Das Supertalent’. Daar mogen we een voorbeeld aan nemen!

Gelukkig was er ook goed nieuws dit jaar, zo vond Wesley zijn Yolanthe en werden wij verblijd met een prachtige (betaalbare) collectie van Jimmy Choo voor H&M. 2009 was voor mij vooral een heel mooi jaar met veel persoonlijke hoogtepunten. Zo beleefde ik een droomvakantie met mijn vriend op Curaçao, werd ik verblijd met de geboorte van een klein schattig neefje en deed ik mijn intrede als blogster op Fashionscene waarin ik jullie op de hoogte mag houden van mijn wel en wee. Dat 2010 maar net zo’n topjaar mag worden! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top