Fashion

Fleur: Fashionable feestdagen

Overal word je doodgegooid met glitters en oogverblindende lichtjes. Feestelijk het jaar afsluiten ligt er dit keer wel heel dik bovenop. Ook de kerstboom is behangen met tientallen lichtjes en spiegelende kerstballen. Natuurlijk wil je niet onderdoen voor je eigen boom, maar je kan natuurlijk ook te ver gaan. In de winkels is het ook glitters en pailletten wat de klok slaat. Zelf ben ik groot fan van dergelijke opvallende items, maar mijn regel luidt: versier jezelf met beleid.

Kennelijk zijn mensen of heel eigenwijs of er lopen gewoon hele slechte verkoopsters rond, want ik heb mij de afgelopen tijd lopen verbazen over de feestoutfits van de mensen om mij heen. Vooral in het uitgaansleven doet menig fanatiekeling er nog een schepje bovenop. De copycat Gerard Joling-shirts zijn al vreselijk zonder al die foute kreten, laat staan met. Hoewel de gemiddelde Nederlander toch vrij standaard tot erg saai gekleed door het leven gaat, schijnen ze met kerst de schade in te willen halen. Ze weten alleen niet hoe.

Daarom, voor de liefhebbers, een spoedcursus: Hoe kom ik fashionable de feestdagen door?

- De gouden regel ‘less is more’ is niet voor niets een cliché. Kies één eyecatcher bij je outfit en houd de rest rustig om het item goed uit te laten komen.
- Denk hierbij ook goed na over de stofkeuze van je outfit. Vermijd te veel glimmende of synthetische stoffen. Buiten het feit dat je hierin snel zweetvlekken ziet, komt het ook snel ordinair over. Combineer een glimmende top op een mooie donkere jeans voor een meer casual effect of draag een paillettenjurkje op een simpele legging. Wol en leer zijn ook heel mooi in combinatie met deze materialen.
- Vermijd drukke prints, zeker als je wat voller bent, maar kies voor een mooie opdruk.
- Als je nooit op hoge hakken loopt, begin daar nu dan ook niet mee. Hierdoor vermijd je dat je als een pinguïn door de ruimte waggelt. Want zeg nou zelf, erg charmant is dat natuurlijk niet!
- Wit is erg mooi, maar niet altijd de beste optie voor de feestdagen. Ten eerste ben je vaak net iets bleker dan normaal waardoor je nogal flets overkomt. Daarbij is het praktisch gezien ook niet de meest handige keuze. Bij een kerstdiner van vijf gangen is de kans natuurlijk groot dat het bij het chocoladetoetje mis gaat!
- Jij bent niet de kerstboom, dus… don’t over-accessorize yourself!
- Houd je make-up rustig. Kies voor een mooie smokey eye of een opvallende rode lip, maar doe het niet allebei. Glitters in je make-up verwerken kan een heel feestelijk effect geven, maar kijk uit dat je er niet te veel van aanbrengt om een glimhoofd te voorkomen.
- Ga nooit maar dan ook nooit voor glitters in je haren. Simpelweg omdat dit altijd misgaat en voorkomen beter dan genezen is. Doe het ook rustig aan met haarlak!
- Tenslotte have fun… en enjoy de X-mas spirit!

Iedereen hele fashionable feestdagen toegewenst! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top