Fashion

Fleur: Kerstkriebels

ed by XStandard version 2.0.0.0 on 2009-12-15T11:01:36 -->

Sinterklaas is nog maar net het land uit, of de Kerstman loopt al over de daken. Wij Nederlanders houden wel van een feestje! Het is in ieder geval de beste manier om het aankomende winterleed een beetje te verzachten. Ook in het buitenland zit de kerststemming er al goed in. Zelfs in het zonnige L.A. zijn ze compleet in de ban van de man met de rode muts.

Paris Hilton twittert vrolijk over haar ’favourite time of the year’ en op de radio hoor je de eerste Christmas Carols al door de boxen schalken. Ook Nederland is na het Sinterklaas weekend door decemberheld nr. 2 overgenomen. Mijn moeder is al bezig met het optuigen van de kerstboom en die is natuurlijk niet compleet zonder cadeautjes eronder. Tijd voor het maken van nog een wishlist. Eerst weet ik niet wat ik moet vragen en troost ik me met de gedachte dat ik eigenlijk alles al heb. Maar na een bezoekje aan een paar van mijn favoriete webshops neemt mijn verlanglijstje tot mijn grote schaamte steeds grotere vormen aan…

Aan de kerstgedachte hangt een groot prijskaartje. Ook voor mij, aangezien familie en schoonfamilie op mijn aanwezigheid rekenen. Mijn ervaring leert dat al die cadeautjes flink in de papieren lopen met een lege bankrekening als afsluiter van het jaar tot gevolg. Onder het mom van ‘dan voel ik het minder’, begin ik nu alvast met het vervullen van de eerste kerstverlangens van mijn dierbaren. Het is rustig in de winkels, die nog aan het bijkomen zijn van de grote Sinterklaasplundering. Hoewel ik op mijn gemak rond kan kijken mis ik de gezelligheid die in de laatste dagen voor kerst de winkelstraten domineert. Mannen die nog snel een parfum voor hun vrouw uitzoeken en speciale ingelaste koopavonden met sfeervol verlichte straten.

Ik geef toe dat ik kerst, ondanks dat het van clichés aan elkaar hangt, toch iets magisch vind hebben. Mensen die laten blijken hoeveel ze van elkaar houden, vrede op aarde. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn en stiekem is het een smoes voor ons nuchtere Nederlanders om ons eens lekker te buiten te gaan aan lekker eten, dure cadeaus en sentimentele momenten. Toch worden we ieder jaar weer overgenomen door deze commerciële hysterie en shoppen we naar lieve lust en dit jaar is daarop geen uitzondering. Laat het geld maar rollen!

Ook de online wereld is overgenomen door het heersende kerstvirus. Op Zetjeschoen.com kon je iedere dag je online schoen zetten in de hoop dat Sinterklaas er iets moois in achterliet. De Kerstman neemt deze taak over en strooit met prijzen. Kredietcrisis of niet, veel websites zijn ook deze kerst zeer gul en geven erg leuke prijzen weg. Zo heeft Fashionchick.nl een heuse online adventskalender waar je elke dag een nieuwe prijs kunt winnen. Enne, psst… Fashionscene maakt het feest helemaal compleet en geeft maar liefst 20.000 euro aan prijzen weg. Dat belooft een fijne decembermaand te worden met zoveel winkansen. Ik houd mijn mailbox in de gaten! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top