Fashion

Fleur: Winterstop

December is begonnen en dat betekent dat de winter deze maand officieel haar intrede doet. Nu had ik al moeite met de afgelopen weken vol onverwachte regenbuien en koukleumen bij de tramhalte, dus dat voorspelt niet veel goeds.

Ook kan ik maar niet wennen aan al die dikke truien en winterjassen en loop ik iedere dag weer eigenwijs de deur uit in een dun gevoerde blazer. Een paar fikse griepjes en een hoop gesnotter hebben me nu eindelijk aan de shawls en handschoenen gekregen, maar verder dan dat ga ik voorlopig niet!

Misschien komt het doordat ik in de zomer ter wereld ben gekomen, maar ik kan werkelijk niets positiefs aan de winter bedenken. Kou, regen en sneeuw zijn nou niet bepaald de weersomstandigheden waaronder ik de komende maanden wens door te brengen en ik ben er van overtuigd dat ik niet de enige ben. Daarom tien redenen waarom de winter afgeschaft zou moeten worden.

Reden 1: Kou

Kou is desastreus voor je uiterlijk. Reden 2, 3 en 4 verklaren waarom.

Reden 2: Winterhanden

Rode handen en blauwe nagels zijn alles behalve fashionable en daarbij behoorlijk pijnlijk. Ik heb nu zo ongeveer elk merk handcrème uitgeprobeerd, maar zonder enig succes.

Reden 3: Statisch haar

Coupe pluis behoort helaas niet tot de najaarstrends van dit jaar. Door het dagelijkse gevecht met mijn onhandelbare lokken, moet ik mijn wekker een half uur vroeger zetten. Nog minder slaap!

Reden 4: Traanogen

Door de snijdende wind houden weinig ogen het droog en je hoeft geen expert te zijn om te weten dat dit niet erg bevorderlijk is voor je make-up.

Reden 5: Korte dagen

Alsof we het nog niet druk genoeg hebben worden de dagen in de winter met een paar uur verkort. In de middag verlaat het zonnetje ons al om plaats te maken voor een donkere lucht. Een terrasje na het werk pakken is uit den boze en een gezellig avondje stappen wordt ineens ook een stuk minder aantrekkelijk bij -5 graden.

Reden 6: Het is duur

Cadeautjes krijgen is altijd leuk, maar helaas snijdt het mes aan twee kanten. Aangezien Sinterklaas en Kerst ook bij mijn lief thuis uitgebreid worden gevierd, betekent dat nóg meer cadeaus. Tijdens al dat cadeaushoppen kun je jezelf natuurlijk niet overslaan. Laat die dertiende maand maar snel komen!

Reden 7: Te veel calorieën
Pepernoten, chocoladeletters, kerstdiner, nog een kerstdiner. Need I say more? Om het jaar goed te beginnen doen we er ook een lekkere oliebol bij en als we toch bezig zijn gaat die appelflap er ook nog wel in. Conclusie: weegschaalstress.

Reden 8: Ziektekiemen

Naast alle virussen die op de loer liggen, krijgen we er dit jaar nog een Mexicaanse variant bij. Gezellig!

Reden 9: Beperkte kledingkeuze

Alles wat ik graag draag leidt tot een dagje bibberen van de kou. Waarom is winterkleding toch zo vormloos? Al word ik van mijn UGG’s stiekem nog wel een beetje blij, maar laten we eerlijk zijn, erg modisch zijn ze natuurlijk niet.

Reden 10: Pas over zes maanden weer zomer

Misschien wel het ergste: we zijn nog ruim twee seizoenen verwijderd tot de zomer weer begint! Voor vakantieplannen maken is het nog te vroeg en herinneringen aan de afgelopen zomer zijn alweer grotendeels weggevaagd.

Nou, dit lijkt me toch een indrukwekkend en behoorlijk overtuigend lijstje, al zeg ik het zelf. Nu maar hopen dat mijn smeekbeden gehoord worden! (Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top