Fashion

Fleur: shoppen met je vriend

Shoppen met je vriend lijkt altijd een goed plan, totdat hij bij zijn zoveelste zucht op je geweten begint in te spelen. Om de goede vrede te bewaren loop je mee de winkel uit en zie je een fijn shopmiddagje aan je neus voorbij gaan. Wie hier geen last van heeft zit waarschijnlijk nog in de verliefde fase waarbij je kersverse lief alleen maar oog voor jou heeft… en anders moet jij zijn seksuele geaardheid misschien serieus in twijfel trekken.

Voor mijn werk ben ik constant aan het shoppen en in mijn vrije tijd ga ik hier het liefst vrolijk mee door. Is de Kalverstraat op zondagmiddag voor velen een hel, voor mij is het een interessante aangelegenheid. Medelijden heb ik met de mannen en echtgenoten die braaf voor de etalage op hun vrouwen staan te wachten. De één staat spelletjes te spelen op zijn iPhone, de volgende steekt verveeld een sigaret op en de laatste kijkt voor zich uit met een blik ‘waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen!’ Ik zie ze letterlijk lijden. Deze categorie mannen heeft een hekel aan winkels, komt er alleen wanneer het strikt noodzakelijk is en gaat daarna zo snel mogelijk weer weg.

De tweede categorie mannen begeeft zich daadwerkelijk in de winkel, loopt braaf achter zijn vriendin aan en doet ook nog zijn best om iets zinnigs te zeggen wanneer ze voor de derde keer vraagt of dat truitje haar niet te dik maakt. Mijn vriend behoort tot deze categorie, maar voordat je denkt dat ik in hem mijn perfecte shopmaatje heb gevonden kan ik je vertellen dat hier een aantal voorwaarden aan verbonden is. Zijn geduld is namelijk van dermate korte duur dat drie winkels tot het absolute maximum behoren. Af en toe stelt hij voor om samen een middagje te gaan shoppen en laat ik me overhalen om mee te gaan.

Soms blijkt het heel geslaagd en komen we met tassen vol thuis. Vaker komen we echter met één tas voor hem terug, waardoor we het volgende weekend genoodzaakt zijn om weer richting stad te vertrekken, omdat hij toch echt nieuwe jeans nodig heeft. Mijn vriend draagt zijn kleding dan ook het liefst helemaal af. Aangezien hij als het op winkelen aankomt een uiterst kritische houding heeft, kun je je waarschijnlijk indenken dat shoppen voor hem niet altijd even soepel verloopt.

Verder is het een lieverd hoor, maar wanneer het op kleding aankomt, houden we er toch net een andere voorkeur op na. Om een relatiecrisis te voorkomen heb ik hem daarom geïntroduceerd in de magische wereld van het webshoppen. Zijn bevindingen deelt hij graag met mij. Op kantoor zie ik regelmatig mailtjes langskomen met “wat vind je hiervan schat” en “kan dit wel bij mijn nieuwe schoenen?” Voor onze bankrekening heeft zijn nieuwe hobby wat minder voordelen, ook de strijd om het hanggedeelte in onze toch vrij ruime inloopkast levert de nodige ruzies op. Wie zegt dat mannen niet van shoppen houden?! (Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top