Fashion

Karlijn: stiletto’s in de Amsterdamse Koopgoot

Na de hype rond Glamour’s Stilettorun is nu Grazia aan de beurt haar lezers te verrassen met méér dan tekst. En waar kan dat beter dan op de Fifth Avenue van Amsterdam: de PC Hooftstraat.

Afgelopen zondag moesten Estelle Gullit, Jort Kelder, Mari van de Ven en ander rijk gespuis hun lievelingsstraat een paar uur delen met het ‘gewone’ volk. Grazia toverde een catwalk van 320 meter tevoorschijn waar iedereen het schouwspel, op nog geen halve meter afstand, bijna kon aanraken. Op de runway, die niet onder doet voor de Nijmeegse avondvierdaagse op hakken, werden de nieuwste collecties geshowd van omliggende winkels. Het verzamelpunt is lunchroom Caffe PC, in het midden van de straat.

Ruim op tijd arriveer ik op een afgeladen stoep die opgefleurd wordt door de nodige BN’ers, stylisten, visagisten en andere flamboyante types. In een hoek zie ik meteen waar het die middag om draait: goodiebags! Ze zien er groots en afgeladen uit. Een mooie zwarte tas met daarin een tasje van ICI Paris, de nieuwste Grazia en ‘iets van Swarovski’ is wat mijn eksterogen ontdekken in één blik. De uitpak-party is voor later, eerst de diepgang van de gesprekken polsen bij de fashionista’s.

De sfeer zit er lekker in wanneer het eerste glas champagne onze kant op komt. Dan begint het spektakel: Hilmar Mulder (hoofdredactrice van Grazia), een meneer van het fashion & museum district en een dame van Warchild openen de show met een praatje. Vervolgens start DJ Dekky zijn eerste plaat en beginnen de modellen aan de ellenlange catwalk in bontjas, wollen trui of regenjas. Het zweet druppelt onder de niet-waterproof make-up heen. (Thijs Willekes, waar zijt gij op zo’n cruciaal moment in het leven?!) Met 28 graden in de pikkende zon is een catwalk van 320 meter heen en terug toch een behoorlijke opgave…

Uiteindelijk houd ik het voor gezien na de eerste moderonde. Een volgend feestje in het Amstel hotel wacht! Tot laat die middag bleef het onrustig in de PC… Estelle G. kreeg deze ene dag niet de volle aandacht die zij van de verkoopsters gewend is te krijgen; ze vertrok meteen stampvoetend naar haar nieuwe thuisbasis Los Angeles. Zelf kon ik niet wachten de zwarte tas thuis aan diggelen te scheuren. De meest exclusieve gadget die tevoorschijn kwam uit de goodiebag was het rubberen eendje. Nu nog een bad én een Ernie… (Karlijn Visser)

De foto’s bij deze blog zijn gemaakt door RVDA, portret- en modefotograaf.

Deel dit artikel
Back to top