Fashion

Moon V’s diary

Hallo bloglezers,

Op de valreep van het nieuwe jaar nog even een terugblik op Kerst. Het was weer business as usual. SHOP TILL YOU DROP dus. Ook leuk: het regelen van de kerstpakketten voor mijn ‘bn-ers’.

Ik had merken benaderd, die het leuk vinden om mijn klanten een presentje te geven voor de Kerst met een kerstwens. En dat was goed gelukt.  Ik wou dat ik zo’n kerstpakket kreeg! Het bevatte: headphones, beautypakketen, geurtjes, shirts, sieraden, er zat van alles in.

met Yolanthe

Had die week ook een shoot voor de Gala met Alwien Turners. Leuke meid is dat! Ze heeft een rol in de nieuwe serie Moordwijven. Ik had haar nog nooit gezien, dus was het spannend om te kijken of ze de spullen die ik voor haar had geshopt wel leuk vond. Natuurlijk had ik haar van te voren even aan de lijn gehad om maten en wensen door te spreken maar daarna : You’re on your own!!!

Ik had verschillende dingen bij me voor het geval we qua fotografie iets moesten afwijken van ons thema. En aangezien Alwien met oud en nieuw een groot feest organiseert met als thema ‘the good, the bad & the ugly’ had ik voor de zekerheid toch ook maar wat cowboyachtige dingen meegenomen, zoals een hoed en een riem van kogels (ooit gekocht in Ibiza op een markt en sindsdien vaak van pas gekomen). Het zijn mooie foto’s geworden, geschoten in het oude monumentale pand van de Nederlandse Bank in Amsterdam. Waanzinnig! Glas en Lood, brede houten trappen en het mooiste van alles was de ruimte beneden waar vroeger de kluisjes stonden (ja, toen ging je nog in stijl naar de bank) met een geheel in mozaïek betegelde hal.

De Tros krijgt een nieuw programma ‘Twinz’, een soort Idols, maar dan voor tweelingen die uiteindelijk in een bandje terecht komen. Yolanthe Kabau van Casbergen doet de presentatie. De voorrondes waren al begonnen en het weekend voor Kerst was de laatste draaidag.

met assistente

Omdat Yolanthe zo druk is en mega lange dagen op de set van Onderweg naar Morgen maakt (van 7.30 tot 18.30 uur), was ik naar de set gekomen om daar even door te laten passen. Ze had twee kleding setjes nodig en na een tijdje passen en lachen en grinniken om de dingen die niet leuk zijn, waren we eruit. Ik had gekozen om haar voor de Tros niet tuttig neer te zetten, maar als een leuke jonge, sexy, frisse meid met een ‘rockachtig en rebels’ tintje. Daarom had ik geshopt op vergrijsde tinten, zoals taupe, paars, grijs en zwart en had ik laagjes gemaakt door een langer hemdje onder een overhemd of een jasje uit te laten komen.

Yolanthe is een lieverd die me behoorlijk mijn gang laat gaan. Soms moet ze dingen van me passen die ze absoluut nooit zelf uit zou zoeken, dat zegt ze dan ook. Dan moet ik lachen en als ze zich er niet lekker in voelt, dan hoeft ze het wat mij betreft ook niet aan. Maar soms kan iemand vast zitten in een bepaalde kledingkeuze en dan is het goed als je als styliste laat zien wat iemand nog meer leuk staat. En zo ontwikkel je samen een ‘eigen’ stijl. Dat is wat ik belangrijk vind.  Ik wil niemand iets opdringen, maar ik leer iemand te zien hoe het ook kan. En uiteindelijk zie je dat je klant groeit qua kledingkeuze.

In die periode was ik ook nog uitgenodigd voor het Ahoy concert van René Froger, errug gezellig! Ik had mijn agente Victoria meegenomen voor een avondje ouderwets meezingen. En zo waren we helemaal klaar voor het nieuwe jaar.

Liefs, Moon

Deel dit artikel
Back to top