Fashion

Karlijn: Franse allure bij Cartier, in onze P.C...

De luxepaarden en golddiggers hebben mazzel: vanaf heden heeft de P.C. Hooftstraat er een gloednieuwe Cartier-boutique bij. Donderdag 29 november  werd deze feestelijk geopend. Vanaf een uur of 18 zijn alle gasten welkom de shop met eigen ogen te bewonderen. Waar vroeger ICI Paris extra kleur gaf aan de PC, is het tegenwoordig de beurt aan Cartier.

Zij waren niet langer tevreden met één winkel op de hoek Hobbemastraat/P.C. Hooftstraat. Begrijpelijk, ik was namelijk zo klaar met de verouderde boutique dat ik om die reden al maanden geen sieraden meer aangeschaft heb. Gelukkig zijn er nieuwe deuren geopend en kan ik mijn eksterogen weer vrolijk hun gang laten gaan.

De chique boutique telt zo’n 200 m2, bestaat uit twee doorgetrokken panden en was in het ICI Paris tijdperk twee verdiepingen hoog. De verdiepingen zijn verleden tijd wat zorgt voor een imposante hoge ruimte met in het midden een prachtige kroonluchter. Bruno Moinard was aangesteld als gerenommeerde binnenhuisarchitect. Hij is verantwoordelijk voor alle Cartier-boutiques wereldwijd en maakt gebruik van een warme, huiselijke doch luxe uitstraling. Voor iedere soort aankoop is een aparte salon beschikbaar. Rechts is de hoek waar tortelduifjes hun trouwring kunnen uitzoeken, daarnaast kan de juwelen collectie bewondert worden, links worden alle horloges getoond en achterin de zaak is een hoek voor tassen, lederwaren, zonnebrillen, etc.

Genoeg details wat uiterlijk van de shop betreft, over naar de socialize party. Nadat de menigte uitgebubbeld is slaat de partygekte over naar de Bazel. Iedereen wordt in limo-busjes gestopt en afgezet op plaats van bestemming. De ruimte binnen is tot in de puntjes aangekleed in Cartier stijl. Mooi aangeklede meisjes zorgen dat niemand met een leeg glas Cartier Champagne in de hand komt te staan. Inmiddels is het tegen negenen en heb ik honger. Waar blijft dat beloofde lopende buffet? Af en toe komt er een dienblad met komkommersoepjes voorbij. Na drie keer een kop achterover getikt te hebben wil ik iets vullends hebben in plaats van die anorecten vloeistof. Velen delen deze gedachten. De alcohol slaat behoorlijk aan op al die lege magen.

Net als ik op het punt sta de benen te pakken richting restaurant gaat het los in de keuken. Het ene na het andere lekkere hapje komt voorbij (nee, geen mannelijk schoon maar voedsel). Ik raak weer bij mijn positieven. Als hoogtepunt gaf Candy Dulfer een show weg op haar sax.

Om middernacht gaan de lampen aan en stopt de muziek. Voor mij het bekende oprot seintje dat ik moet opstappen naar de volgende party. Bij het halen van de jassen krijg ik een Cartierbag in mijn handen geduwd. Ga ik dan eindelijk dat felbegeerde horloge in de wacht slepen? Nee! Wat ik wel vind zijn twee kaarsen met de geur van schoonmaakmiddel. Of is de conclusie dat ik gewoon luxe middelen gebruik om de vloer mee te poetsen? (Karlijn)

Deel dit artikel
Back to top