Fashion

Karlijn: van TMF naar Mode Agenda

Afgelopen maandag was ik te gast bij de officiële lancering van de Nederlandsche Mode Agenda. Te laat komen is er niet meer bij in 2008. Evenals het missen van een fashionweek of modebeurs...

ps200Tegen een uur of half zes kom ik binnenvallen in restaurant Sophia als verzopen kat. De paraplu begaf het halverwege op de fiets. Altijd heb ik gedacht van suiker te zijn en vermeed angstvallig de buitenlucht als er ook maar ergens een dreigend wolkje in de lucht hing. Dit keer is er geen ontkomen aan en ervaar ik dat ik een minder grote plaspop ben dan ik dacht. Langzaam druppelt iedereen binnen. Ik ben omringt met stylisten, journalisten, ontwerpers en andere betrokkenen uit het vak.

Een aantal drankjes verder is het woord aan Edo van den Hoed. Van den Hoed mag zich uitgever noemen van de agenda. Samen met Ruud-King-of-Style-van der Peijl beklimt hij een wankel, door Ralph Lauren gestoffeerd, krukje. Gelukkig houdt Edo het kort en krachtig. Te lange toespraken doen altijd afbreuk aan de bijeenkomst omdat niemand luistert. Ruud krijgt het eerste exemplaar uitgereikt. De vreugde straalt van zijn gezicht, het fotomoment kan beginnen.

Ik drink een laatste wijntje en hou het voor gezien. Nog net op de valreep weet ik Edo te strikken om even de laatste feitjes omtrent de mode agenda door te nemen. ‘Dit is pas het begin’ zegt hij, ‘de volgende stap is een internationale agenda met de nadruk op buitenlandse designers’. Edo is goed bezig, aan een fatsoenlijke agenda is absoluut behoefte. Inmiddels heb ik het TMF-, Radio 538- en Loesje agendatijdperk achter de rug maar ben nog lang niet toe aan de nietszeggende, suffe kleurloze pagina’s van menig zakelijk notitieboekie alias agenda. Geef mij die mode agenda maar, een groot zwart boek op A4 formaat van minimaal 2 kg. Hartstikke praktisch en stylish verantwoord dus. Wat wil een vrouw nog meer behalve een nieuwe handtas die met dit gewicht kan omgaan?! (Karlijn)

Deel dit artikel
Back to top