Fashion

Safe & sound

Gewekt door drie door elkaar jengelende wekkers (1 op batterijen, 1 op elektriciteit en die op mijn telefoon) rek ik me nog eens flink uit. Ik dwing mezelf om niet te snoozen, dat is nogal lastig te bewerkstelligen op drie alarmbellen tegelijk… Hup, ik swing mijn benen naast mijn bed en hobbel richting mijn badkamer. Gelukkig is die niet al te ver van mijn bed verwijderd, zonder onverhoopte misstappen sta ik al snel klaar voor de waterval die mij op deze ochtend echt wakker zal gaan maken. Het is even spannend maar, pfieuw, warme waterstralen bereiken mij.

Uit voorzorg heb ik mijn benen gister al weer silky & shiny getoverd, daar heb ik goed over nagedacht. Een kleine shampoosessie is het enige wat mij te doen staat en wonder boven wonder lukt mij dit zonder sop in mijn ogen te doorlopen. Ik kan het nu niet langer uitstellen, ik draai de kraan dicht en droog me af. Vandaag even geen gedoe met babyolie, dat glibberige goedje komt morgen wel weer. Ik trek het outfitje aan dat ik gister zorgvuldig heb uitgezocht. Donkere kleuren overheersen, vlekken zijn hierop het minst zichtbaar. Shit, mijn top moet nog even uit. Eerst safe & sound mijn tandenpoetsen. Tandpasta is natuurlijk juist weer het best zichtbaar op mijn donkere kleding. Of je moet toevallig beschikken over zwarte tandpasta; ik niet in ieder geval en hier mis ik volgens mij ook weer niet zoveel aan.

Nu alleen nog mijn jas aan en ik kan de deur uit. Op mijn sneakers welteverstaan. Ik lijk wel gek om op mijn fiets te springen of een trammetje te pakken. Zit niet bepaald te wachten op die lekke band, valpartij door in de weg liggende tramrails of een overvolle defecte tram. Nee, vandaag pak ik de benenwagen. En dan natuurlijk op het meest relaxed zittende schoeisel, zonder kans op enkelverzwikking of afbrekende hak.

 

Op weg naar mijn werk ga ik in mijn hoofd een puntenlijstje af. What to do, en vooral, what NOT to do

- Mijn koffie straks in de keuken opdrinken. In geen geval zoals altijd met mijn mok plaatsnemen op mijn werkplek! Zo’n sloot koffie over mijn toetsenbord kan vast geen goed en ik weet niet of de uitnodigingen voor die shows van volgende week nog geldig zijn als ze plotseling bruin, doorweekt en onleesbaar zijn…

- De deur van de wc niet op slot doen. Wedden dat ie niet meer open gaat!

- Mijn gebruikelijke appeltje vandaag mét schil eten. Zo krijg ik extra vitamientjes binnen en kan ik mijn dierbare vingertjes een onaangename kennismaking met het aardappelschilmesje besparen.

- Stairs are a girl’s best friend! Geen lift voor mij vandaag…

- Naar de Appie om mijn lunch zelf van A tot Z samen te stellen. De toko sla ik even over, stel dat er per ongeluk toch garnalen in mijn nasi goreng zitten. Loop ik vanavond met giga opgezwollen bovenlip à la Hitch/Will Smith bij de perslancering van dat nieuwe label rond.

En voor na mijn werk: rechtstreeks naar huis, op de bank wachten tot het 00.00 uur is. Pff, ik zou willen dat het al zaterdag was. Dan hoef ik me pas in april volgend jaar weer in al deze bijgelovige bochten te wringen!

Deel dit artikel
Back to top