Fashion

Affaires voor beginners: les 1

Een jaar later kwam ik Bas weer tegen en inmiddels bleek ik beter opgewassen tegen zijn overweldigende mannelijkheid. Bas en ik spraken daarna af en toe af voor een kop koffie of een biertje. Daar bleef het bij, want Bas was al eeuwenlang gelukkig met z’n vriendin. Ook al maakte Bas me duidelijk dat daarin voor hem geen obstakel lag; ik bleef vasthouden aan mijn principes over mannen met vriendin. Ik zou nooit meedoen aan die onzin.

Hoe principieel ik ook was, tegen lust en verlangens bleek mijn wijsheid na verloop van tijd steeds minder goed opgewassen. En ergens tussen de koffie en het bier begon de fling tussen mij en Bas. Een ‘affaire’ die slechts enkele weken duurde omdat Bas mij tijdens een koffie verkeerd meedeelde dat hij en de onwetende vriendin in blijde verwachting waren. Onverwacht maar wel zeer gewenst, zo luidde het vonnis.

Hoewel de daadwerkelijke affaire niet lang duurde, had ik er veel van geleerd. Vasthouden aan principes, vooral wat betreft overspelige mannen is belangrijk. Als buitenvrouw trek je hoe dan ook aan het kortste eind.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en merk ik dat ik van het Bas-verhaal helemaal niks heb geleerd. Twee weken geleden kwam ik in contact met een afgezant van het door mij afgezworen volk. Ouder, wijzer en verschrikkelijk interessant. Deze variant was ook nog eens enorm aantrekkelijk en bovendien de trotse vader van een zoontje van anderhalf. Alarmbellen rinkelden volop… en toch ging ik letterlijk door de knieën. Inmiddels ben ik dus volop verwikkeld in mijn tweede affaire ooit en beleef ik een déjà-vu van jewelste.

Want ook deze verhouding leidt naar helemaal niks. Het is vooral de spanning van dat wat niet mag, dat het in leven houdt. Zo zie je maar, wijsheid legt het altijd af tegen spanning en lust, ongeacht hoe oud je bent. En leren van je fouten is kennelijk niet aan mij besteed.

De moraal van dit verhaal ontbreekt. Ik ben onverstandig en zal dat waarschijnlijk altijd wel blijven. Om over ontrouwe mannen maar niet te spreken…

Deel dit artikel
Back to top