Fashion

Obsessed with my grannies clothes

In "Obsessed with my" laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een bepaald item. Jouw can't live without rode Chanel lippenstift, bontjas van oma, festival T-shirt of die rib-uit-je-lijf designerbag. Deze week Ida en de kledingzolder van haar oma.

Ida heeft geen obsessie met een specifiek item, maar met heel de zolder van haar oma. Niet zo gek, want na één blik op de zolder in kwestie gingen wij instant watertanden.

ida

Van glam hoeden tot boerinnenpakjes

“Mijn oma woont op een hele grote oude boerderij en spaart al bijna dertig jaar oude kleding. Van soldatenuniform tot oude Sissi-jurken en van glam accessoires als hoeden en tasjes tot boerinnenpakjes. Sinds dat ik een klein meisje was kom ik daar al en kon ik op oma’s zolder lekker wegdromen en fantaseren. Mijn oma heeft bijna bij elk item wel een mooi verhaal, waar het gedragen is en uit welke tijd het precies komt.. Er staat daar zoveel dat je iedere keer wanneer je op de zolder komt weer wat nieuws ontdekt. Mijn laatste treasure van zolder is een  giletje met een hippie - duizend en één nacht look. Deze kreeg ik laatst gekregen omdat ik het zo mooi vond en oma vindt het altijd leuk om mij blij te maken met iets van de zolder. Helaas wist ze niet meer waar het giletje vandaan kwam, dus een spannend verhaal ontbreekt. Toch ben ik helemaal verliefd op mijn nieuwe aanwinst, het patroon is geweldig!

ida

Ida tussen al haar grannies treasures

Kleding met een verhaal

Het giletje past goed bij mij stijl, ik hou wel van dat hippy stijltje en ook vintage draag ik graag. Daarnaast vind ik stoere items ook tof. Ik houd van grote shirts, en oversized vesten. Prints, stiksels, afgeknipte jeans en sneakers zijn verder favoriet. Soms vind ik het heerlijk om met mode bezig te zijn en er op te letten wat ik aan doe, maar soms interesseert het mij ook niets. Dan ga ik lekker uit in een spijkerbroek, Vans en een groot afgeknipt heren T-shirt. Shoppen doe ik het liefst tweedehands. Sinds een tijd woon ik in de Jordaan, dus ben ik regelmatig te vinden in de vintage winkeltjes van de Negen Straatjes of op de Noordermarkt. Labels heb ik minder mee doe mij maar lekker iets goedkoops en unieks met een verhaal. Als ik een apart vestje voor vijf euro op de markt scoor ben ik het gelukkigst.

ida

Ida en hét giletje

Wil jij ook met een voor jou bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan een foto naar info@fashionscene.nl met jouw verhaal erbij! Waarom is je liefde voor dat item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in deze rubriek!

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top