Fashion

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Marloes Blaas, een fashion designer in hart en ziel. Met haar eigen label .MARLOESBLAAS. zette zij in 2010 voor het eerst voet op Amsterdam Fashion Week (AFW) bodem, en aanstaande vrijdag (27/01) is haar nieuwste collectie wederom op de plankieren van de AFW te bewonderen. Fashionscene's Danique was erg benieuwd en sprak met haar over de AFW & haar toekomstplannen!

De ontwerpster studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Waarna zij in 2009 haar Master degree in Fashion Design op het Fashion Institute Arnhem haalde. Na haar afstuderen was de weg vrij voor het opzetten van haar eigen label .MARLOESBLAAS..

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Morgen vind natuurlijk jouw show plaats, spannend! Hoe ziet nu de dag van een show er uit?

"Hectisch, maar zo'n show neemt ook een leuke vibe met zich mee. Het is wel belangrijk dat van te voren alles goed uitgedacht en gepland is. De dag zelf is harstikke leuk en met genoeg helpende handen is het altijd gezellig. Ook voelt het alsof alles waar je voor gewerkt hebt beloond wordt op die dag."

Wat zijn de eerste dingen die je de volgende dag doet?

"Voor een show is het altijd hard werken. De dag na de show zet ik sowieso geen wekker. Daarna lekker ontbijten en even nagenieten. Ik Google daarna vaak de reacties op de show. Toch is deze rust van korte duur, het is zaak de opvolging direct in te zetten. Normaal had ik altijd wel even een rustige periode na een show, maar na de vorige show had ik het gevoel alsof alle hectiek niet op is gehouden tot vandaag de dag."

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Aan wiens mening hecht je de meeste waarde wat betreft je nieuwste collecties?

"Er zijn altijd een paar mensen die ik persoonlijk ken en die mensen vind ik ook passen bij het merk. Daarnaast zijn er een aantal oud-docenten die altijd eerlijk zullen zijn, als er items ontbreken of dingen niet goed zijn hoor ik dat ook."

Wie of wat is je voorbeeld/grootste inspiratiebron?

"Vaak zijn dat hele normale vrouwen uit de jaren '30, '40 en '50 van de vorige eeuw. Vrouwen die hard werken voor hun toekomst en veel lef hebben. Bijvoorbeeld Rosie the Riveter. Ik ben dan ook gek op geschiedenis en vind het onderzoek bijna net zo leuk als het vertalen en vervaardigen van een collectie."

Marloes maakt kleding met als oogmerk kwaliteit en vrouwelijke ruigheid met een vleugje nonchalance, dit vertaalt zich in high end fashion voor de werkende vrouw.

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Wat zullen we altijd of juist nooit in een Marloes Blaas collectie aantreffen?

"Ik zou mijn show nooit afsluiten met een extravagante gekleurde trouwjurk. Zo'n jurk met heel veel tule en pailetten. Mijn signatuur kenmerkt zich wel altijd door geschiedenis. Ik baseer mijn kleding dan ook vaak op vergeten zaken uit het verleden. Gewoon omdat ik dit graag wil laten zien aan de mensen."

Wat wordt -als het aan jou ligt- de grootste fall-winter 2012/2013 trend?

"Als het aan mij ligt zijn het gebreide jurken, het liefst tot op de grond."

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Zijn er nog shows van andere AFW designers die je gaat of wilt bezoeken?

"Ik ga natuurlijk naar de opening, daar zijn o.a de show van Bas Koster en Sjaak Hullekes. En verder hou ik het een beetje open, alhoewel ik zeer benieuwd ben naar de show van JanBoelo een goede vriend van mij."

Wat zou je met Marloes Blaas willen bereiken in de toekomst?

"Wat het eindstation van .MARLOESBLAAS. precies is weet ik nog niet. In ieder geval ieder seizoen weer blijven groeien. Er staat sowieso nog genoeg op het verlanglijstje! En wat ik in wezen nu al doe is mijn dromen verwezenlijken. Hier ben ik dankbaar voor."

Dutch Pride Interview: Marloes Blaas

Wil je graag een item van .MARLOESBLAAS. bemachtigen? Dan kun je bij de volgende verkooppunten terecht: Puha in Utrecht en Soepboer & Stooker in Amsterdam. Of heb je een AFW kaartje weten te bemachtigen? Dan kun je haar nieuwste collectie op vrijdag 27/01 om 16:00 uur tijdens de AFW bewonderen.

Meer Dutch Pride interviews? Dat kan: hier lees je onder andere interviews met Antoine Peters, Suzette van Dam, Gwen van der Assem, Daisy Kroon, Sophie#1234567+, Winde Rienstra, Vlieger & Vandam, Elise Kim, Tony Cohen, Pauline van Dongen, Marcha Hüskes en Dorhout Mees. Enjoy!

(Door: Danique)

Deel dit artikel
Back to top