Fashion

Avelon s/s 2012: luxe met een edge

Erik Frenken's Avelon staat bekend om de cool girl stijl die wat ons betreft altijd het perfecte midden vindt tussen elegant design en het ruige van de straat. Met hoge verwachtingen gingen we dan ook naar de presentatie van de spring/summer 2012 collectie.

avelon

Meer kleur

In de showroom aan de Raamstraat in Amsterdam wachtte op ons een verfijnde Avelon collectie. Het rauwe onafgewerkte werd wederom perfect gecombineerd met strak gesneden minimalistische looks. Opvallend was het kleurgebruik wat naast het vertrouwde zwart nu ook bestond uit blauw, groen en grijze schakeringen.

avelon av grijs

avelon blauw

Word on the street is

De collectie is afgeleid van de streetstyle uit Berlijn en Londen, Erik Frenken die aan het roer staat van Avelon, liet zich inspireren door de mode van de straat in beide steden. Draagbaarheid was voor deze collectie een belangrijker aspect dan bij voorgaande collecties al blijft de edgy stijl die moeiteloos overkomt gelukkig behouden. Avelon's girl valt bij ons in de smaak, de gekleurde details aan de binnenkant van de ontwerpen en de (kleurrijke) ritsdetails passen goed in het geheel van de collectie. Naar de dialoog van een lange transparante rok, satijnen top gecombineerd met een varsity jack van dik jersey kunnen wij met open mond uren lusiteren.

var

driehoek jurk av

LEER

Favoriet was verder een gebreide maxi dress met lange mouwen, T-shirt met geometrische vormen, leren elementen in de ontwerpen en gehaakte slouchy vesten en truien. De collectie is goed voor je street credibility maar doet het ook erg goed op een high brow feestje op een dakterras aan de Spree.

Wat vinden jullie van de spring/summer 2012 collectie van Avelon?

Voor meer informatie over Avelon en de online shop ga naar de Avelon website.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top