Fashion

Individuals showt gevarieerde collectie

Op de tweede dag van de Amsterdam International Fashion Week showden studenten van het AMFI, onder de naam Individuals een wisselende collectie. Centraal stond wijdvallende, maar powerful kleding refererend naar de achtergrondmuziek die 'Freedom of Creation' stimuleert. Want dat was de leus waardoor de modellen, die over de catwalk paradeerden, werden ondersteund.

De vrijheid om te creëren -het thema van de collectie- vormde het spring/summer 2012 beeld van Individuals, dat voor gedurfde fashionista's draagbaar is. Maar ook als je liever op safe speelt zonder al teveel van je lichaam te laten zien, zit er iets voor jou tussen.

De show van Individuals opende met modellen in klassieke witte oversized blazers gecombineerd met een passende broek, gevolgd door harembroeken en tops voorzien van een pauwenverenprint.

Individuals spring/summer 2012 Individuals spring/summer 2012

Dat beeld werd gebroken door een model dat een bolero droeg, met de vorm van een hertengewei erin verwerkt.

Individuals spring/summer 2012

Daarna verschenen weer klassieke kledingstukken zoals blazers met geplooide powershoulders in een maximale lengte. Gevolgd door kledingstukken die niet zouden misstaan in mijn kledingkast; doorzichtige wijdvallende broeken, opengewerkte leren jurken en een zwarte trenchcoat tot op de grond, waren te zien aan het einde van de show.

spring/summer 2012 Individuals spring/summer 2012 Individuals

spring/summer 2012 Individuals Individuals spring/summer 2012

Al met al spreekt de spring/summer 2012 collectie van Individuals een brede doelgroep aan, waar ik me zeker onder bevind!

Individuals spring/summer 2011

(Door: Evelien)

(Foto's: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top