Fashion

AIFW: Spijkers & Spijkers en Tony Cohen

De Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is gisterenavond op het Westergasterrein in Amsterdam geopend door Spijkers en Spijkers. In het bijzijn van modepers en BN'ers showde het modeduo een collectie op de opening van de vijftiende editie, gevolgd door ontwerper Tony Cohen.

Spijkers en Spijkers showde tijdens de openingssoiree een spring/summer 2012 collectie van SIS by Spijkers en Spijkers, waarvoor het ontwerpersduo zich liet inspireren door Olympisch zwemkampioen Marie Braun en de jaren 20. Dat werd op de catwalk vertaald naar een collectie met veelal beprinte jurken en playsuits in felle kleuren zoals groen, lila en oranje.

Spijkers en Spijkers spring/summer 2012 Spijkers en Spijkers spring/summer 2012

Spijkers en Spijkers spring/summer 2012 Spijkers en Spijkers spring/summer 2012

Wat stoerder door een oversized fit, maar zeker niet minder vrouwelijk was een pak van spijker te combineren met flared jeans of mini-shorts.

Spijkers en Spijkers spring/summer 2012 Spijkers en Spijkers spring/summer 2012

Na een twee uur lange break, die door het modepubliek werd gebruikt om flink te netwerken en hapjes te eten die werden geserveerd, was Tony Cohen aan de beurt om zijn collectie te showen.

De spring/summer 2012 collectie van zijn eerste lijn straalde glamour en vrouwelijkheid uit zoals we van de ontwerper gewend zijn.

Tony Cohen spring/summer 2012 Tony Cohen spring/summer 2012

Tony Cohen spring/summer 2012 Tony Cohen spring/summer 2012

Daar werd een edge aan toegevoegd, door wijdvallende gedrapeerde jurken te voorzien van asymmetrisch details waardoor de modellen eruitzagen als sexy godinnen.

De collecties van Spijkers en Spijkers en Tony Cohen waren totaal verschillend, maar wat de kleding gemeen had was draagbaarheid. Een hoop must-have items kwamen er dan ook voorbij op de catwalk.

Niet alleen op het plankier van Spijkers en Spijkers en Tony Cohen, maar ook bij de aanwezige gasten viel mooie kledij te bespeuren.

Outfits AIFW

Model Sylvia Klooster

Outfits AIFW

De Lifestylehunters

Outfits AIFW

Sabrina Meijer van AfterDRK

iet alleen op het plankier van Spijkers en Spijkers en Tony Cohen, maar ook bij de aanwezige gasten viel mooie kledij te bespeuren.     Outfits AIFW     Outfits AIFW     Outfits AIFW

Actrice Liza Sips en Joel Davans

Outfits Aifw

Model Sylvia Geersen

Outfits AIFW

Door: Evelien

Catwalkfoto's: Team Peter Stigter

Streetstylefoto's: Evelien 

Voor alle catwalkfoto's van de AIFW kijk je in onze rubriek Catwalk in samenwerking met Team Peter Stigter.  

Deel dit artikel
Back to top