Fashion

Catwalk make-up volgens Terry Barber

Op de catwalk worden we niet alleen gefascineerd door de kunstwerken van ontwerpers, ook de visagie heeft een dagtaak aan het opmaken van de modellen. Terry Barber – creative director van MAC – houdt zich bezig met de nieuwste make-up trends op de catwalk en vertaalt deze in de MAC collectie. Op donkerrode Doc Martens laat Terry ons de nieuwste catwalk make-up trends zien.

terry barber

Make-up is eigenlijk gewoon experimenteren. Net als dat we graag onze kledingstukken met elkaar mixen en matchen zorgt MAC ervoor dat dat zeker ook met hun make-up kan. Wil je bij iedere outfit een nadere make-up look? Dan ben je bij MAC helemaal aan het goed adres.

MAC

Terry laat ons zien hoe je er overdag perfect uitziet met smokey eyes. Smokey eyes hoef je namelijk niet alleen met zwarte eyeshadow te maken. Het kan ook prima met andere kleuren. Ga voor bruin en grijs als je wat meer rust in je gezicht wilt. Het mengen van make-up is dan ook een echte trend. Hierdoor maak je je eigen perfecte make-up colour.

En als je dan je ogen hebt gesmoked, ga dan voor een nude lipstick. En vergeet vooral de lipgloss niet!

terry

Terry noemt deze look The out of the club look. Het lijkt net of je na een avond flink stappen in je ogen hebt gewreven. Als niemand ziet dat je minstens een halfuur aan je make-up hebt gezeten, dan zit je make-up perfect!

Voor een avondje uit is het helemaal niet nodig dat je je dagelijkse make-up er eerst afhaalt, om er vervolgens weer nieuwe make-up op te smeren. Mocht je nou weinig tijd hebben, ga dan aan de slag met een zwart kohlpotlood. Met een dikke lijn rond om je ogen zie je er meteen anders uit. Als je je kohlpotlood een beetje vervaagt maak je het wat meer smokey.

 terry terry

Red lips is een trend die - waarschijnlijk - nooit uit de mode raakt. Met rode lippen heb je eigenlijk verder geen make-up nodig.

red lips red lips

Ook de boyfriend look zien we voorlopig nog wel even terug op de catwalk. Wenkbrauwen die eruit zien of ze van je boyfriend zijn. De dikke, zwarte wenkbrauwen zien we het liefst zonder mascara en zonder oogschaduw, zodat je wenkbrauwen echt eyecatchers zijn.

eyebrow eyebrow

Lipgloss is back! Maar we willen geen dikke lagen zien, een subtiele glans is genoeg. De lipgloss staat heel mooi en naturel op blote lippen, maar geeft je lippen extra power over een knallende lipgloss.

lipglos lipgloss 

Jammer genoeg is niet iedereen met de bambi ogen a la Twiggy geboren, toch gaan we het weer veel terug zien in de modewereld. De bambi ogen vallen extra op als je een dikke laag mascara opbrengt en een donkere oogschaduw.

bambi bambi

Geen gekrulde wimpers, dat is ook een nieuwe trend. Met de wimperkruller hoef je voor deze trend niet aan de slag. Een klein laagje mascara is voldoende.

no curls no curls

De bruine lipstick is ook een upcoming trend die we steeds meer op de catwalk terug gaan zien. Deze lipstick wordt op twee manieren gedragen: een dikek laag met een flinke gloss of licht gedept en met je vingers wat uitgeveegd.

brownlips brownlips

MAC Cosmetics stores zitten in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht. Woon je nou niet in de buurt van een van deze steden? Niet getreurd, MAC heeft ook een online shop! Voor welke make-up trend(s) ga jij dit najaar?

(Door: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top