Fashion

Klokjes kijken bij exclusieve Swatch preview

Horloges, horloges en nog eens horloges. Dat is natuurlijk het eerste waar je aan denkt bij een merk als Swatch. Woensdagavond gaf het merk een exlusieve preview van op trends gebaseerde New Gent collectie en Fashionscene was erbij!

Te laat komen op de presentatie van een horlogemerk is geen optie, dus vijf minuten vóór tijd tijd stonden we voor de Swatch store in de Amsterdamse Kalvertoren. Na een korte introductie door Paula van Swatch konden we in alle rust de tien nieuwe modellen uit de New Gent collectie bekijken.

collage I swatch

Het Gent Originals-model van het horlogemerk onderging een aantal veranderingen, voordat het zich een New Gent-model mocht noemen. Zo is de breedte van het horloge vergroot tot 41 millimeter en is er voor deze collectie voor meer trendy kleuren gekozen. Niet alle kleuren van de regenboog dus, maar wel tien tinten die zijn samengesteld in overleg met trendbureaus. En inderdaad: de knalkleuren rood, paars en wit zagen we veelvuldig op de catwalk voorbij komen, zoals bij Gucci en Jil Sander. Bij de aanwezigen waren vooral het zwarte en witte model in trek.

Verder is de silliconen horlogeband comfortabel en de prijs comfortabel laag: voor dit nieuwe model betaal je €50,-. Stiekem hadden we wel al op wat meer kleuren gehoopt, maar in maart dit jaar komt er weer een nieuwe lading kleuren en prints aan. In die maand maakt Swatch ook bekend welke nieuwe samenwerkingen het merk is aangegaan. In het verleden ontwierpen onder meer designers Manish Arora and Cassette Playa kleurrijke klokwerkjes, dus we zijn benieuwd!

collageII swatch

Naast de horloges en de gebruikelijke hapjes en drankjes kregen we die avond nog wat anders voorgeschoteld: een akoestisch mini-optreden van de London based Natalia Jayden. Check hieronder het filmpje dat Liset maakte van de avond, mét een muziek-impressie!

(Tekst: Joyce, foto's en film: Liset)

Deel dit artikel
Back to top