Fashion

Lowlands Chucks big time!

''Lowlands sucks. Big time!!'' Zou ik het liefst van de daken willen schreeuwen. Maar dan lieg ik hard. Enkel en alleen om je af te schrikken en mijn vriendjes volgend jaar op tijd van die felbegeerde tickets te voorzien. Niet dat ik zelf problemen had om binnen te komen. Ik was één van de Chucky bastards die op uitnodiging van Converse mocht bivakkeren op het tofste festival van NL!

Drie dagen lang slempte ik van tent naar tent voor de tofste bands, fotografeerde ik meisjes in bikini en verentooien, deelde Fashionscene flyers uit aan mannen met roze baarden en propte mezelf vol met pannenkoeken en biologische patatten.

Naast next level muziek was er meer te beleven voor de fashionado dan ik had durven fantaseren. Er was zelfs een heuse Episode store midden op het terrein boordevol vintage!! En natuurlijk: de Converse compound. Een serieuze must-go voor modeminnende Lowlandsgangers.

Converse compound lowlands

In deze Compound had het schoenenmerk diverse entertaining containers geplaatst. Van maskers maken, tekenen, chillen, film kijken, gamen tot dansen in de stille disco en meer. Erg tof was de mini expo van Nederlandse ontwerpers, illustrators, kappers en schilders die zich op de Chuck Taylor hadden gestort. (Een schoen lijkt tegenwoordig geen schoen meer zonder het nodige pimpwerk). Elsien Gringhuis, Antoine Peters.. allemaal costomizden ze de klassieke schoen in hun eigen handschrift, met de harige Taylors van Tommy Hagen en de zeepsneakers van Joost Goudriaan als persoonlijke favorieten.

dutch designer converse shoes

Diverse Lowlands artiesten zoals Jack Parrow en Triggerfinger mochten ook los op de populaire gymp en kwamen met bizarre ontwerpen. (Een chuck met zwaaiende pi*mel, eh.. waarom niet?) Het allertofst waren toch wel de designs van Bravoure en Saskia Rocks die ter plekke in een eigen container de schoenen pimpten voor bezoekers. Professioneel, outrageous en cool.

lowlands converse
bravoure converse

Zelf shopte en pimpte ik niks komma nada maar mepte wel met veel plezier de laatste energie uit mn lijf met twee All Stars om mijn polsen gebonden in een bloedstollende computergame. Want uiteindelijk, hoe prachtig en kleurrijk ook, maak ik mijn eigen outfit liever af met zwarte Chucks dan dat ik om een stel kunst-sneakers een outfit bouw. Net als onderstaande dames. Classic!

chuckies

(Tekst: Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top