Fashion

Chanel: ice queens en sneeuwmannen

De herfst-wintercollectie van Chanel, die gisteren tijdens de Paris Fashion Week werd gepresenteerd, stond volledig in het teken van de opwarming van de aarde. Daarom op de catwalk een aantal enorme ijsschotsen, gesmolten ijs én ijsberen op de catwalk! Karl heeft er zeker weer iets speciaals van gemaakt...

De smeltende ijskappen staan centraal in de nieuwste najaarscollectie van Chanel. Op de catwalk daarom kleding, alsof je zo blijkt weggelopen van de Noord/Zuidpool. Denk aan veel (nep)bont, enorme jassen en capes én een Baptiste Giabiconi als 'Verschrikkelijke Sneeuwman'. Nog nooit zag dat er zo sexy uit.

chanel1 chanel2

chanel2 chanel2

Op de catwalk spotten we bont in verschillende uitvoeringen. Zo zagen we tweedjurken en jassen waarin bont was geweven, bont als accent bij de mouwen en aan de onderkant van jasjes en als col. Het bontje kwam ook terug in (enkel)laarzen met als apart accent een hak in de vorm van een ijsschots. We zagen een cognackleurig leren jasje met een grote bontrand van onderen, een rode jurk met bont op de bovenarm, sweater dresses van angora, een mouwloos wit jurkje met zwarte tailleband met franjes aan de onderkant en een geweldig shortje van bont. Mijn favoriet was het grijs-wit-zwart jurkje gemaakt van allerlei ruches, die later ook terugkwamen in een cape.

Details waren er in de handtassen, waarbij een tasje, in de vorm van een ijsblokje mét Chanel-logo erin 'gehakt' een ware eye catcher was. Net zoals de oversized leren tas met bont en een clutch erop gestikt. Freja Beha Erichsen sloot de show af in een trouwjurk van zijde met op de rok allemaal ruches en pomponnetjes, afgemaakt met uiteraard witte harige snowboots.

Ik durf niet met zekerheid te zeggen of we einde van het jaar allemaal massaal voor de 'Verschrikkelijk Sneeuwman'-look gaan. Maar zo'n ontzettende warme pantalon van nep-bont in combinatie met heerlijke sneeuwwitte angora-trui hadden zeker niet misstaan tijdens de afgelopen ijskoude maanden.


chanekk chane2

chanekl22 chanel men

Met de komende collectie van Chanel zit je voor de komende winter helemaal goed. Wat vind jij van de nieuwste collectie? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top