Fashion

Viktor & Rolf: Glamour Factory

Het uitkijken was naar de show van Viktor & Rolf op de Paris Fashion Week. Het Nederlandse designerduo presenteerde afgelopen weekend hun nieuwste najaarscollectie, Glamour Factory. Een catwalkshow, die geheel draaide om topmodel Kristin McMenamy…

Viktor Horsting en Rolf Snoeren noemen zich in een video, die te zien is op Style.com de ‘Willy Wonka’s van modeland’. En dat zijn ze zeker! Hun collecties zien er altijd even mystiek uit en ook voor komend najaar hebben ze weer alles uit de kast gehaald voor hun collectie Glamour Factory.

VRVR
VRVR

De show was anders dan alle andere catwalkshows. Model van de jaren negentig, Kristin McMenamy stond bepakt en bezakt op het podium, waarbij elke keer, door het designerduo zelf, een kledingstuk van haar lijf werd gehaald en dat op een andere model werd gezet. Alsof ze iets aan de jongere generatie wilde doorgeven. Van een mega-outfit was er bijna aan het einde niets over. Mevrouw bleef met een huidskleurige bodysuit staan, waarna alles andersom gebeurde: ze kreeg hierna weer, stuk voor stuk, alle kledingstukken weer aan. Na de show verklapte Kristin dat dit minstens drie keer haar eigen gewicht was. Vrij heavy! Tien jaar geleden deden Viktor & Rolf precies hetzelfde met hun catwalkshow Russian Doll, maar dat mocht de pret niet drukken.

VRVR
VRVR

De show

Op de catwalk veel volume in oversized jassen en enorme bontkragen, waarbij het kleurenpalet voornamelijk bestond uit zwart en zilver. We zagen geweldige nauwsluitende jurken, volledig bezet met ritsen, een strapless body met studs met daaronder een witte blouse, een fluffy zwarte trui, een blazerjurk met een strik als tailleriem en een oversized jas van bont met een grote kraag. Eyecatcher was een zwarte jurk met enorme pofmouwen en klinknagels als detail en een grote jurk van lagen, die later als cape werd gedragen.

De show eindigde met Kristin, volledig behangen met kledingstukken. Waarom het topmodel nog goed op haar hakken kon staan, is ons nog de vraag. Maar verbluffend was het zeker. Viktor & Rolf wilde met Glamour Factory iets mooiers maken door middel van transformatie en daar is het Nederlandse designerduo zeker in geslaagd. Een topcollectie. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top