Fashion

AIFW report: House of Orange – Orange Babies

De hekkensluiter van de AIFW was de show van House of Orange & Orange Babies. House of Orange is een organisatie dat agentschap doet voor styling, haar & make-up, fotografen en model. Ook onderdeel van dit bedrijf is Orange Babies, een stichting met als doel zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

En wat kun je dan van zo’n show verwachten? Lastig! De avond begon met een inzameling van tweedehands kleding; elke bezoeker werd geacht wat mee te nemen als donatie voor Orange Babies. Deze werden direct naar Afrika gestuurd. Goed initiatief; die modemensen hebben toch genoeg in de kast liggen ;-)

De Nederlandse zangeres Wende Snijders opende de show, waarna directeur van Orange Babies, Baba Sylla, een woordje deed.

De show die volgde was een combinatie van muziek (bijvoorbeeld een heel kinderkoor en dans (Afrikaanse dansers met djembétrommels), en natuurlijk vooral kleding. De stylisten van House of Orange hadden namelijk allerlei tweedehands kleding verwerkt tot hippe en vooral opvallende outfits (veelal geinspireerd op Afrika). Er liepen zelfs kinderen mee in de show! De meest opvallende creatie vond ik wel de kimono met een doorzichtige ‘buik’, waar je een pop in zag zitten – natuurlijk een verwijzing naar zwangere vrouwen in Afrika. Het model droeg daarnaast een opeenstapeling van oranje (Hermès?) doosjes op haar hoofd. Erg creatief én met een duidelijke boodschap.

 

Ik vind het in ieder geval een geweldig initiatief en een wervelende show. Volgende editie weer? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top