Fashion

AIFW report: Antoine Peters

Ik beken: ik ben geen fan van Antoine Peters. Correctie: ik wás geen fan van Antoine Peters. Na vanavond ben ik om!

In de Moooi Gallery in de Westerstraat, gelukkig twee minuutjes lopen vanaf mijn huis, showde Antoine zijn spring/summer 2010 collectie voor een modeminnend publiek. Het thema van de collectie: 'Put your frown upside down.' Kortom: een vrolijk thema!

En dat begon meteen goed: alle modellen droegen clownsneusjes, maar dan wel beglitterde exemplaren. Na de LV Bunny Ears misschien dé accessoire voor volgend seizoen? Humor gegarandeerd!

De collectie startte met veel zwart-wit, veel prints (strepen, grafische ronde vormen, een soort U-motiefjes) en opvallende details, zoals DIY-geknipte shirts waar een breedgeknipt gat en twee zwarte kraaltjes op een soort schattige spookjes leken.

Daarna volgden een aantal creaties met opvallende opdruk: van vrouwenhoofden tot teksten die op zijn kop geschreven stonden (vandaar het thema...).

Vervolgens bekende Antoine kleur. De creaties werden bonter, met tinten als rood, oranje, paars en vooral veel kanariegeel. Maar: dit allemaal gecombineerd met veel witte achtergronden en zwarte belijningen. Want de ontwerpen van Peters blijven grafisch, jong en vooral erg dynamisch.

En wat blijkt hij veelzijdig: van jumpsuits tot zelfs elegante jurken. Voor een sjiek feestje kun je hem dus tegenwoordig ook bellen... De enige outfits die me tegenvielen, waren die gemaakt van een stugge stof, eerst in rood en daarna in geel. Deze waren te lomp en te mannelijk en deden de figuren van de prachtige modellen geen goed.

Maar: de schoenen maakten veel goed; die zou ik ook wel in de kast willen hebben! Ook de paillettenstof waar sommige stukken van gemaakt waren, maakte me aan het zwijmelen. Beautiful!

Kortom: petje af voor Antoine Peters. Méér van dat elegante en de shiny glamour, graag! (Monique)

Check alle foto's hier!

Deel dit artikel
Back to top