Fashion

Report: Another Academy

Een tijdje geleden kon je op Fashionscene kans maken op een gewilde plek bij Another Academy. Afgelopen week ging ik langs bij de opleiding in Amstelveen om met eigen ogen te zien hoe het daar aan toe gaat.

En ik kan je vertellen: als modeliefhebber voelde het meteen als een warm bad. De cursus wordt gegeven door Cindy Francisca Lontoh en Patricia Giesbers, twee stylistes die enorm veel van mode afweten.

De curus is super persoonlijk; er zitten maar heel weinig cursisten in het "klasje" en het wordt gegeven op een lekker rustige locatie in Amstelveen.

Elke week begint de les (die totaal niet als een 'les' aanvoelt) met bijpraten over de afgelopen week. Daarna geeft een van de cursisten een designerpresentatie. Deze keer was het de beurt aan Arnouk, die uitgebreid vertelde over designerduo Rodarte. Ze wist werkelijk alles: van de jeugd van de designers tot aan nu. Ze liet foto's en filmpjes zien en vergeleek verschillende collecties met elkaar. Super interessant, vooral omdat er ondertussen over gepraat werd door de cursisten en Cindy & Patricia. Als een soort "Oprah's boekenclub", maar dan voor fashionista's die niet een boek, maar een designer bespreken.

Vervolgens werd er gepraat over een speciale periode uit de modegeschiedenis. Ook dit is vaste prik elke week. Dit maal werden de jaren 70 en 80 besproken; alle cursisten hadden hun 'huiswerk' gedaan en er werd lustig op gediscussieerd; vanwanneer de punkperiode precies ophield tot hoe de disco-stijl zijn intrede had gedaan. Wederom érg interessant.

Daarna worden de praktijkopdrachten besproken. De cursisten moeten tijdens de curus (die 15 weken duurt) drie keer een 'echte' stylingopdracht doen. Kortom: zelf een thema uitzoeken, daar een bijpassend model voor selecteren, kleding regelen (bij designers, winkels en pr-bureaus), de fotograaf inlichten, een locatie zoeken... en vervolgens natuurlijk de shoot zelf volledig regisseren. De eerste shoot vond een paar weken geleden plaats, en het resultaat was echt fenomenaal. En dat voor beginnende stylisten!

Shoot numero 2, die binnenkort plaats zal vinden, werd vervolgens doorgesproken. Wat wordt het thema, voor wat voor tijdschrift heb je het in gedachten, wat voor locatie wordt er gekozen? Veel werk, maar je leert er ontzettend veel van. En Cindy en Patricia coachen hun studentes overal waar nodig, zodat ze goed voorbereid op weg gaan.

Moodboards

Al met al: ik was very impressed door deze cursus. Je wordt zo goed geholpen en komt met heel veel modemensen in contact, waardoor je ná de cursus eigenlijk meteen aan het werk kan. Niet verkeerd!

Hint: er zijn nog plaatsen op de cursussen die in augustus en september van start gaan. Wil je echt het stylistenvak in, dan raad ik Another Academy absoluut aan! (Monique)

De eerste fotoshoots van de cursisten:

Styling: Evelien Tomaszewski

Fotografie: Marlies Hofstede

Styling: Arnouk Ko

Fotografie: Otto van den Toorn

Styling: Maaike Staal

Fotografie: Niek Heemskerk

Hier kun je zien hoe de cursisten eerst met een moodboard werken, en dat ze daarna het moodboard om moeten zetten tot een visueel beeld.

Deel dit artikel
Back to top