Fashion

AIFW Report: Individuals

De verwachtingen van de catwalkshow van Individuals waren voor mij hoog. Hun laatste show van afgelopen zomer stond in mijn top drie van beste shows. Zouden de modeontwerpers in spe ook dit keer mijn verwachtingen overtreffen?

Holy Bleach. In een heldere droom wordt de verleiding schaamteloos verkleed. De roerige 20-er jaren zijn gevangen in huid, cocktails en kasseien. Hoge hakken, laarzen en hoedjes voegen humor en karakter toe aan de collectie, terwijl vakkundig breiwerk en recycled bont zorgen voor een luxe gevoel. Gebleekte denim en leer geven dit seizoen een onverwachte twist en het gebruik van velvet in cognac en lead zorgen voor een verleidelijke, edgy look. Opposites attract.

De show

De heavy metal (of hoe het ook moge heten, ik noem het maar herrie-muziek) klonk kei en keihard uit de boxen. En aan de ontwerpen te zien, paste het erg bij de outfits: lange gewaden van velour in cognac-kleur hadden een alternatieve look. De outfits waren veelal lang, we zagen lange nachtjaponnen met blote rug, lange breisels, blazers tot over de heup en lange jassen. Deze laatste spotte we ook met asymmetrie: van voren leek het een kort jack, maar de achterkant verraadde zijn ware karakter. Verderop de catwalk veel bontjes (gerecycled!): bodywarmers, armwarmers én bont verwerkt aan de achterkant van een jas voor een speels effect. De good old blazer (dit keer weer met schoudervullingen) kwam vaak over de catwalk en natuurlijk mocht de mouwloze variant niet ontbreken. Exra leuk waren de pofmouwen, de franjes aan de suède knielaarzen, de pailettenbroeken én de immense tassen, die onderdeel uitmaakten van een outfit. Bijna een kledingstuk op zich!

IndividualsIndividuals
IndividualsIndividuals
  

Fashionscene vond de blazers in alle vormen en maten top, de lange gewaden iets minder, maar een bezoekje aan de Individuals-winkel aan het Spui in Amsterdam, staat zeker weten gepland. (Elisah)

Beeld: Peter Stigter

Deel dit artikel
Back to top