Fashion

FashionLink Party

Vrijdag 18 mei was het zover. In de Beursplaza van het World Fashion Centre in Amsterdam vond de FashionLink Party plaats. Ik heb me laten vertellen dat de avond  speciaal bedoeld is voor iedereen die van feesten houdt, en vooral voor iedereen die een passie voor mode heeft en zich daar ook professioneel mee bezig houdt. Zelf behoor ik met name tot de eerste categorie. Het zou een grote happening worden waar 3.000 feestgangers op af zouden komen. Ik was dus heel benieuwd wat me te wachten stond toen ik rond 20.00 uur met mijn vriendin stond te popelen om naar binnen te gaan. We hadden ons lekker opgedoft en waren er helemaal klaar voor. Voor wat precies wisten we eigenlijk niet, maar: let’s get the party started!

FashionLink Party

FashionLink Party

FashionLink Party

FashionLink Party

Op mijn pumps liepen we de draaideur van het World Fashion Centre binnen en meldden we ons bij de gastenlijstbalie. Het feest was boven, dus via de roltrap kwamen we uiteindelijk op de plaats van bestemming. In de hal waar we belandden, stonden een aantal ministands voor een ‘complete fashion beleving’, waar verschillende modemerken hun nieuwe collecties presenteerden. Hier werd je uiteraard op de hoogte gehouden van de laatste modetrends. Ook was Blink Model Agency aanwezig, waar je je op kon geven voor een catwalkwedstrijd. Mensen die er al hun hele leven van droomden om over een catwalk te lopen en altijd al een keer mee hadden willen doen aan een modeshow, kregen nu hun kans.

Alles gezien hier? Fast forward naar de grote zaal. Hier zag het er erg sfeervol uit; je kon heerlijk chillen op verschillende banken of een lekkere cocktail bestellen bij de bar. Als je liever meteen een fles champagne wilde kon dit ook, want Piper-Heidsieck was met een exclusieve bar aanwezig. Daarnaast was er uiteraard de catwalk waar om het uur verschillende modellen de show stalen, en waar later op de avond ook optredens en performances van verschillende artiesten te zien waren.

Met het thema ‘Models meets Brands’ was het de bedoeling een directe link te leggen tussen de modellen en modemerken. De aanwezige modemerken konden op deze avond de modellen direct aanspreken om de kledingsets te gaan showen op de catwalk. De beste combinatie van model en merk maakte kans op verschillende prijzen en die waren zeker niet mis. Voor de merken viel er namelijk een gratis advertentiepagina in een mode- en vakblad te winnen en voor de modellen een weekend arrangement voor twee personen naar New York!!! Niet verkeerd dus.

Rond een uurtje of 22.00 gingen we maar eens een kijkje nemen in weer een andere zaal waar op dat moment net een modeshow was begonnen. Het thema van deze show werd ons al snel duidelijk toen we de modellen in trouwjurken over de catwalk zagen paraderen. We begaven ons tussen de pers en probeerden een paar snapshots van verschillende modellen te maken. Veel opvallende bruidsjurken van aparte stofjes kwamen voorbij.

Op een avond als deze hoefde je je dus zeker niet te vervelen. Op het moment dat je de modellen die zich op de catwalk begaven zat was, kon je naar de hairdresser om een nieuwe coupe uit te proberen of naar de fotostudio om een leuke foto van jezelf te laten maken.

But there was more! Er was namelijk nóg een zaal. Hier was uiteraard ook een catwalk opgebouwd en daar werd de sfeer er de hele avond goed ingebracht met optredens van verschillende DJ’s. Na een aantal drankjes en een tijd lang lekker gedanst te hebben op de heerlijke beats van Erick E, was het tijd om naar huis te gaan. Het was een geslaagde avond, waarbij veel te doen, te zien én te beleven viel. Zeker de moeite waard!

Tekst en beeld: Jitske Oudshoorn

Deel dit artikel
Back to top