Fashion

Holland’s Next Top Model 2007 finale show

Maandag 14 mei 2007, 18.00 uur. Locatie: Lichtfabriek te Haarlem. Gelegenheid: finaleshow van Holland’s Next Top Model. Fashionscene stemming: Virginie en ik zijn trouwe HNTM kijkers, dus dat kun je wel raden…

Holland's Next Top Model 2007 finale showHolland's Next Top Model 2007 finale show
HNTM 2007: Sylvia GeersenHolland's Next Top Model 2007 finale show

De deuren gingen op 18.00 uur. Om de spits te ontwijken verlieten we het Fashionscene hoofdkwartier ruimschoots op tijd, met als resultaat dat we 18.01 uur aankwamen. Mijn comfortabele sneakers wisselde ik in voor mijn killin’ pumps. It’s showtime!

We hadden in ieder geval genoeg tijd om om ons heen te kijken. En dat deden we ook, want dat gebeurt vanzelf wanneer je Celebscene zusje ook mee op pad is met haar paparazzi uitrusting (lees: camera met megalens). We hadden nog maar net een glaasje bubbels in ons handen en Sylvia Geersen uit HNTM seizoen 1 werd al blind gemaakt door haar megaflitser.

Terwijl de zakjes patat van Glamour en champi’s voorbij kwamen, spotten we onder andere de eerste winnares van Holland’s Next, Sanne Nijhof, Judith Osborn (ligt dat aan mij of krimpt ze met de dag!?), Yfke’s no. 1 man Imad Izemrane en Daryl van Wouw.

De deur naar dé zaal ging iets voor 19.30 uur open. De organisatie hield het lekker spannend, want om 20.10 uur, 20 minuten voor de liveshow, waren de stoelen pas voor de helft bezet. Maar goed, onze view was prima. Fashionscene’s coördinaties: aan het einde van de catwalk. Uiteindelijk zat iedereen binnen de tijd, inclusief de juryleden, Karin Swerink, Rosalie van Breemen, Carli Hermès en Mariana Verkerk. Dus so far, so good.

Holland's Next Top Model 2007 finale show: Sabrina in Mada van GaansHolland's Next Top Model 2007 finale show: Christa in Daryl van Wouw

Klokslag 20.30 uur: actie! Renate Verbaan, gestyled in een Jan Taminiau, deed de kick-off vanuit backstage. Eenmaal op het podium werden de criteriapunten van Yfke Sturm even doorgenomen: catwalkloop, eindposes en uitstraling. Van Holland’s topmodel naar de drie mogelijke to-be’s Kim Feenstra, Christa Verboom en Sabrina van der Donk. Behalve de ontwerpen van Mada van Gaans met moeilijkheidsgraad hoge plateauschoenen, waren de zenuwen ook duidelijk aanwezig op de catwalk. Sabrina maakte zich schuldig aan een dodelijke blik. Christa had last van een slakkensnelheid. Kim leek verlamd te zijn door de zenuwen. Gelukkig hadden de meiden alleen 1 ronde nodig om hun plankenkoorts te overwinnen, want tijdens hun tweede performance rockten ze de catwalk in Daryl van Wouw. Minpuntje van Kim’s enthousiasme was haar wiebelhoofd, maar dat maakte ze helemaal goed met haar eindhouding, mijn persoonlijke all-time favorite pose voor de camera. Wie de lieveling was van het publiek kon ik inmiddels wel raden aan de hand van het applaus…

Holland's Next Top Model 2007 finale showHolland's Next Top Model 2007 finale show

Ik hield mijn hart vast tijdens ronde 3, waarbij Jan Taminiau verantwoordelijk was voor de engelachtige looks van Kim, Christa en Sabrina. Ik kreeg flashbacks van Jan’s Spring/Summer 2007 show afgelopen november. En ja hoor, daar waren ze weer, de o-zo gevreesde torenhoge hakken. Slik. Alleen geluksvogel Christa hoefde niet op de ultrahoge plateaus een klein parcours te doen, omdat ze haar schoenmaat niet hadden. Ik kon weer rustig ademen, nadat de andere twee meiden niet ‘van onderen’ gingen. Respect! Na de toejuiching door het publiek werd mij ook van de jury duidelijk wie hun favoriet was… Tijdens de 4de en 5de run gingen de finalisten in de spotlights gehuld in avondjurken van Ilja Visser en Percy Irausquin.

De afvallers van het tweede seizoen van Holland’s Next Top Model kregen ook hun 15 seconds of fame en gaven een kleine fashionshow in de collectie van Vero Moda. Inside info: First row-er Daryl van Wouw’s stem ging bij de finalisten naar Kim, maar de ontwerper vond de tweeling River en Lois ook erg goed.

Opvallend was dat de persoonlijkheden van de meiden, de manier hoe ik Kim, Christa en Sabrina meemaakte in de voorafgaande afleveringen op televisie, terug te zien waren op de catwalk. Ik vond dat Sabrina te zelfverzekerd overkwam, ze had beter een deel van haar attitude aan Christa kunnen afstaan. Die kon daar wel een injectie van gebruiken. En natuurlijk de eeuwige opmerking over Kim: overdosis aan sex-appeal. Toen het moment van de waarheid naderde, stelden de 3 modellen in training zich op het podium op. Frappant was dat Christa vol vertrouwen plaats nam, terwijl Sabrina met ingezakte schouders onzeker de score afwachtte.

Holland's Next Top Model 2007 finale showHolland's Next Top Model 2007 finale show

Ondertussen zat ik al op het puntje van mijn stoel. Ondanks dat ik wel dacht te weten wie er met de grote buit vandoor ging, zat de spanning er nog goed in. Drum rolls, please! Met de 40 punten voor Kim en elk 5 punten voor Christa en Sabrina van de kijkers, was het aan de jury wie-o-wie uiteindelijk de titel in de wacht zou slepen. Mariana’s stem ging naar Christa, Carli gaf ook 10 punten aan Christa en Yfke’s favoriet was Kim. En toen was het game over voor Sabrina en Christa, Kim was de grote, én welverdiende, winnares van Holland’s Next Top Model 2007! Met een glimlach

van oor tot oor poseerde het nieuwste model van Nederland voor de horde fotografen. Op een gegeven moment werden de emoties haar ietsjes teveel, dat was het mooiste plaatje van dit HNTM seizoen… Cheers to Kim!

Ben je benieuwd hoe de afvallers erop terug kijken en op wie de overige juryleden hadden gestemd? Want dat was nou precies wat Virginie zich ook afvroeg en dus na de show nog even heeft gevraagd! Klik hier en hier om de interviews te lezen… (Nana)

Deel dit artikel
Back to top