Fashion

Bas Kosters: ‘Beauty On The Red Carpet...´

‘Beauty On The Red Carpet: An Empty Package, A Protest Against Protest’

Mart Visser!? Wasn’t there…Monique Collignon?! Uhuh, ook niet geweest. Na de AIFW moest mijn fashion show batterijtje weer even heel nodig opgeladen worden. En daarbij zijn M&M niet echt mijn cup of tea, no offence. Gisteravond stond ik daarentegen wel weer in de startblokken. De nieuwe show van Bas Kosters stond op het programma én daarvoor toog ik graag naar de buiten-de-ring-locatie, het World Fashion Centre. En het was weer eens op zijn Bas Kosters’ anders, met minder neem je al geen genoegen meer…

`Decorstuk´ bij show Bas KostersIn de kelder onder het hoofdgebouw was de set opgebouwd waar het feestje/show van de designer plaats vond. Normaal rijden hier de vrachtwagens in en uit om de diverse magazijnen te bevoorraden, nu had een modeminnende massa zich hier verzameld voor het kunstje van Kosters. Samen met Ruud van der Peijl nipten we aan een heerlijke raspberry mojito en luisterden we naar de ukelele muziek van de Oops-a-Daisies band waarbij je moeilijk stil kon blijven staan… Heupwiegend plukte het aanwezige publiek hier en daar een lekker broodje van een dienblad. Geduld was ook nu een schone zaak en nu sta ik niet bepaald bekend als een geduldig typje. Dan nog maar een cocktail en jawel, zodra de bodem van mijn glas voor de tweede keer in zicht kwam was het zover. De show kon beginnen!

Met aan de ene kant Piet Paris en aan de andere kant mijn fotograferende collegaatje bevond ik mij op de eerste rij in goed gezelschap. Let’s get the party started! En een feestje werd het… De modellen rockten de ‘verhoogde’ catwalk en haalden alle poses uit de kast voor hun fans (familie & vrienden!?) in het publiek. Een luid gejoel en applaus viel hen ten deel wat hun lol on stage nog meer vergrootte. Met modellen als Monique Sluyter, Cindy Pielstroom, Afke Reijenga en Aynouk Tan zou je bijna vergeten dat het om de outfits zelf draait. Zeker als je daarbij optelt dat de overige modellen ook alles behalve standaard zijn: dik, dun, jong, oud, guys-turned-girls... Maar genoeg over de modellen, fast forward naar de designs!

Bas KostersBas Kosters
Bas KostersBas Kosters

De nieuwe collectie bevat 25 outfits die, suprise suprise, vrijwel allemaal knallen wat kleur betreft. Afgezien van de eerste witte ‘lakenjurk’ komt er kleur, kleur en nog eens kleur voorbij. Wat opvalt is de onafgewerkte, gerafelde look. Jurkjes passeren in allerlei lengtes en silhouetten, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de witte jurk met petticoat en zwarte print en de strakke korte jurkjes met felle kleurenprint. De combinatie met de zuurstokroze leggings bevallen me ook wel, think pink is mijn motto voor dit jaar… Ook op mijn verlanglijstje? De skinny’s met de welbekende Bas Kosters’ print.

Bas KostersBas Kosters
Bas KostersBas Kosters
Bas KostersBas Kosters

De ontwerper wil met zijn nieuwe collectie kritiek leveren op de rode loper-cultuur die vanuit de VS naar ons kikkerlandje is overgewaaid en wat mij betreft slaagt hij hier geweldig in. Niet alleen biedt hij edgy alternatieven voor op diezelfde rode loper, Kosters toont aan dat er meer vrouwen zijn dan die ultradunne rolmodellen die steeds vaker op de voorgrond staan. Hij wil benadrukken dat individualiteit en onderscheidend vermogen op het gebied van uiterlijke schoonheid aangemoedigd moet worden en ik ben het helemaal met hem eens! Eenheidsworst? Weg ermee. Lang leve de variëteit! En lang leve Bas Kosters!

Bas KostersBas Kosters
Bas KostersBas Kosters

Check hier alle pics van de show en iedereen die erbij was... (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top