Fashion

Celebrity Fashion Race 2007

Echte fashion victims konden hun hart ophalen bij de oproep die Celebrity plaatste in hun laatste issue. In 15 minuten tijd een fashionable outfit shoppen voor je model/vriendin en deze op de catwalk showen aan een professionele jury. Dat wil toch iedereen?

Celebrity Fashion Race 2007

Op 4 maart was het dan zover, de fashion race in Maison de Bonneterie. Rond 13.00 uur was iedereen binnen en moesten deelnemers zich melden bij de medewerkers van Celebrity, te herkennen aan de grote roze strikken. Naast de 25 geselecteerde koppels, waren er ook een aantal wildcards. Zo konden 5 koppels alsnog aan de race mee doen.

Er was een korte uitleg van de hoofdredactrice van Celebrity, Noelle van Eijk, waarin duidelijk de regels van het ‘spel’ werden verteld. Na de uitleg werden er zwarte T-shirts uitgedeeld aan de stylistes in spe, zodat op deze manier er zichtbaar onderscheid was tussen de modellen en de stylistes.

Terwijl de stylistes hun routes uitstippelden en hun strategie bepaalden, gingen de modellen naar de visagie. Op de vraag waarom de kandidaten meededen, kwam eigenlijk steeds hetzelfde antwoord: “Gek op mode”. En natuurlijk was de prijs van 3000 euro shopping spree in Maison de Bonneterie ook echt helemaal te gek.

Om 14.00 uur begon de echte race. Alle stylistes hadden zich op de begane grond op de catwalk verzameld. Birgit Schuurman presenteerde de fashion race en voordat het hele circus echt kon beginnen, kwam ze met een onverwachte twist. Surprise surprise, er bleek een thema aan de styling verbonden te zijn!  Het thema was de persoon die op de cover van de Celebrity van deze maand stond, niemand minder dan… Madonna.

Celebrity Fashion Race: de start!Celebrity Fashion Race: er kan nog meer bij...

Het aftellen was begonnen, 5, 4, 3, 2, 1… Go! De stylistes stoven met zijn allen de trap op, op zoek naar de perfecte Madonna outfit. In 15 minuten de perfecte outfit, de goede maten en zo Madonna mogelijk. Een moeilijke opgave. Overal zag je de stylistes in zwarte shirts rennen en kledingstukken uit de rekken graaien. De modellen stonden op de 2e verdieping hun stylistes aan te moedigen en in spanning te wachten op de outfits. In de haast vielen kledingstukken uit de handen en er was geen tijd te verliezen. Er werd opzwepende muziek gedraaid en de tijd drong. Na precies 15 minuten gaf Birgit het stopsein. Niemand mocht meer kleding pakken.

Celebrity Fashion Race: de crewCelebrity Fashion Race: de jury

De stylistes en modellen zochten een plekje op en begonnen de outfits te stylen. Ze kregen een half uur de tijd om de perfecte outfit samen te stellen. Waar je ook keek, in  elke hoek stond wel een duo met spelden en bergen met kledingstukken. Het ging allemaal zo snel dat de jury, bestaande uit Daryl van Wouw, Noelle van Eijk en styliste Patricia Giesbers, besloot om de modeshow te vervroegen. De modellen verzamelden zich aan de linkerkant op de trap en de te volgen route was: van de trap af, de catwalk op, een draai voor de jury en aan de rechterkant de trap weer op. Alle stylistes hadden erg hun best gedaan en veel zorg aan de outfits besteed.

Celebrity Fashion Race: het winnende duo!

Nadat alle modellen hun creaties op de catwalk hadden laten zien, ging de jury in beraad. Na kort overleg werden de beste 5 koppels weer naar beneden geroepen. De jury wilde graag van de stylistes horen waarom ze voor deze outfit gekozen hadden en wat hun motivatie was geweest. Na deze toelichting had de jury niet lang nodig om de winnaars te kiezen.

Allereerst werd de nummer 2 bekend gemaakt. Dit duo kreeg een prijs ter waarde van 1000 euro shopping geld te besteden in Maison de Bonneterie. En de winnaars van de Celebrity Fashion Race 2007… Joanna & Monika. Deze fashionable race leverde hen de hoofdprijs ter waarde van 3000 euro en ‘Celebrity roem’ op.

Eigenlijk had ik zelf twee andere favorieten (zie onderstaande foto’s), de jaren ’80 Madonna van het winnende duo kent iedereen inmiddels wel. Deze twee stylisten hadden wat mij betreft allebei een leukere creatie afgeleverd, die vooral meer van deze tijd is. Maar goed, smaken verschillen… Al met al was het een geslaagde zondagmiddag met veel fashion en bijzondere creaties!

Celebrity Fashion Race: eervolle vermeldingCelebrity Fashion Race: eervolle vermelding

Door Fleur Manjoero

Deel dit artikel
Back to top