Fashion

Canon Circus

Snik, kon ik de tijd maar een weekje terugspoelen. Dan werkte ik nu nog een paar uurtjes op kantoor, fluitend en zingend, no problemo. Druk, druk, druk? Ach, who cares. Want dan ging ik morgen nog met mijn Fashionscene wederhelft naar Londen… Op uitnodiging van Canon Europe. Ik wil weer!

Het is heus wel hard werken hoor in de journalistiek. No worries. Maar zo af en toe worden al onze inspanningen beloond met een zogenoemd krentje in de pap. Wel een heel fijn en luxe krentje dit keer. Speedtrippin’ London met Canon? Heel goed te doen!

Donderdagochtend verzamelden deze Fashionsceners zich in alle vroegte op Schiphol om daar met een groep (foto)journalisten de reis naar de Engelse hoofdstad aan te vangen. En we hadden ons al rijk gerekend: de anderhalfdaagse zat dan misschien wel volgepland met allerlei Canon-activiteiten, het is een uur vroeger overseas. Dus: een uur tijdwinst! Zouden we ergens een gaatje in het programma kunnen vinden om ons allergeliefde Topshop te kunnen bestormen?

Entertainment in disguiseNa het opstijgen/dalen onderdeel van onze reis (anders dan dat kun je zo’n korte vlucht toch niet noemen?) was het op Heathrow even wachten of de échte Fashionscene pinda met haar visum wel binnen werd gelaten… Geen rare antwoorden geven op alle vragen, check. Pfieuw, de Canon-groep bleef compleet (of miste er nu iemand van het merk zelf vanwege het vergeten van zijn paspoort??). Via trein en dé rode dubbeldekker (leuk die zwerver/goochelaar van de organisatie) werden we keurig netjes bij ons design hotel in Hoxton afgeleverd. Een snelle lunch, tas op de kamer, subwayplattegrond op zak en ja hoor… Off to Topshop!

Met een heel strak schema (“we beginnen in die hoek, gaan via die kant naar de andere hoek, daarna naar de paskamers en dan houden we als het goed is nog een kwartiertje over voor de schoenen & vintage verdieping”) en een dosis doelgerichtheid stonden we precies anderhalf uur later weer buiten. Mission accomplished, hup terug met de metro want het volgende programmapunt was aanstaande.

De jarige Canon IXUSCanon: The Other Side of Fashion

Er waren twee redenen voor dit uitstapje naar Londen. 1.  de IXUS, Canons populairste model, vierde haar tiende verjaardag; 2.  de lancering van The Other Side of Fashion, een exclusief tijdschrift én een bijbehorende expositie. Verder is Canon hoofdsponsor van de London Fashion Week en konden we zo op een feestelijke manier een soort pre-kickoff van de fashion week vieren.

Met de Nederlandse delegatie mochten we bij de Atlantis Gallery op Brick Lane gaan borrelen met alle Spaanse, Franse, Portugese, Zweedse, Italiaanse, Deense, Duitse, Zwitserse journalisten. Al champagne drinkend bleek dat de dress code ‘fashionably casual’ op veel verschillende manieren geïnterpreteerd kon worden!

Fashionably casual?Fashionably casual?
Fashionably casual?Fashionably casual?
Fashionably casual?Fashionably casual?

Een persconferentie volgde waarin linken werden gelegd met andere designiconen zoals Coca Cola, Apple en Volkswagen Beetle. De ontwikkeling van de jarige IXUS werd in woord en beeld uiteengezet waarbij zelfs de Japanse ontwerpers van zowel de analoge als de digitale camera niet ontbraken. Dit deel van de avond eindigde met een optreden van dansers waarin verleden, heden en toekomst met elkaar verweven werden. All eyes op de nieuwe ontwerpen van de IXUS!

Canon IXUS show

Voor ik het wist zaten we weer in het vliegtuig terug naar Amsterdam, met een minor hangover. En niet alleen omdat ik wel in Londen had willen blijven… Het Fashionscene-duo was gelukkig nog compleet, ondanks “ja, iemand anders heeft mijn tas ingepakt” en “ja, ik heb scherpe voorwerpen en vloeistoffen in mijn handbagage”. 

Canon Europe: onze dank is groot dat wij deel mochten uitmaken van deze Londen-trip! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top