Fashion

Ilja Visser: more fish in the sea?

Na haar optreden tijdens de vorige editie van de AIFW stond designer Ilja Visser dit keer opnieuw op het programma. De naam van haar collectie, ‘A fish called…’, geeft al een overduidelijke hint over de invulling ervan; vissen, vissen en nog eens vissen.

In een gemoedelijke landelijke setting, compleet met een bootje op de catwalk gevuld met gitarist en zanger, zagen de aanwezigen ontwerpen voorbij komen die simpel en naturel genoemd kunnen worden. De modellen, voorzien van giga wimpers en accessoires als regenkapjes en houten sieraden in vissenvorm, toonden eenvoudige, veelal satijnen, jurkjes, fishermans pants met houtje-touwtje details, linnen jasjes en satijnen bloesjes met parelmoer vissenknopen.

Ilja Visser SS07

Ilja Visser SS07

De ontwerpster heeft heel duidelijk voor natuurtinten gekozen, waarbij aan het einde van de show wat designs in licht en donker roze/rood uitgevoerd waren. De schoenen waren ook geheel in het natuurthema; kurkzolen met leren banden.

Uitschieters van een toch wat sobere show waren het rood satijnen jurkje met boothals aan de voor- en diepe v-hals aan de achterkant, de geel/zwart satijnen jurk met halter en het zwarte jurkje met grote witte vissenprint en grappige decolleté.

Ilja Visser SS07Ilja Visser SS07

Een paar leuke ontwerpen, wat grappige details maar echt overdonderd waren de Fashionsceners niet helemaal. Misschien was het allemaal net iets te vissig?!

Deel dit artikel
Back to top